ZDRAVKO MAMIĆ PORUČUJE

Nikad Dinamo nije bio gažen kao što je u Hrvatskoj!

Ponedjeljak, 18. veljače 2013. 21:06 Napisao/la  SC

-  Istjerao sam poreznike koji su rekli da smo dužni 40 milijuna kuna poreza, objašnjava izvršni predsjednik Dinama

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ponovo se obratio javnosti tijekom godišnje skupštine zagrebačkog kluba. Mamić je okupljenima prvo servirao financijske podatke:

- Dinamo je u 2012. godini poslovao s dobitkom od 14,217,778 kuna. Prihodi kluba iznosili su 178, a rashodi 164 milijuna kuna. Višak je 14 milijuna 215 tisuća 778 kuna, objasnio je Mamić, pa krenuo:

- U Dinamo se masovno učlanuju oni koji imaju zabrane dolaska na utakmice. To vam je sve sprega politike i kriminala. To što ih čak 23 nisu došli je sramota od koje mi se povraća. Skupštinu imamo jednom godišnje i uvijek s dobrim vijestima. Umjesto da za tu prigodu izvuku najbolje odijelo, njih nema, ogorčeno je nastavio izvršni predsjednik modrih:

- Nikad Dinamo nije bio gažen i protjerivan kao što je u Hrvatskoj državi, ni u komunizmu. Nevjerojatno je kako nam vlasti sve čine da nas uguše. I to sve u sprezi politike, medija i najgorih kriminalaca. To što oni rade, to se zove akcija "Spaljena zemlja". Nikad nijedna vlast nije čistila kao što ova čisti po ideološkoj osnovi. Naravno da su krenuli od HNS-a i GNK Dinama. Izmislili su fantomsku udrugu "Naš Hajduk", kojoj su dali da od uglednih SDP-ovaca izaberu članove NO Hajduka, koji sada u tom klubu odlučuje o svemu, iako nema uporište ni legitimitet.

 

Kruno Jurčić novi član skupštine
Novim članom skupštine Dinama postao je sadašnji trener Krunoslav Jurčić.
- Kruno je legenda Dinama. Govorimo o čovjeku koji je za klub igrao u Ligi prvaka, a zatim ga u to natjecanje jednom uveo kao trener i dva puta ga vodio tamo, tako da mu je sigurno mjesto u skupštini, objasnio je Mamić

 

Nakon što je zagrebački odvjetnik i član Skupštine Marijan Hanžekovića pred okupljenima ustvrdio da u Dinamu nema sukobu interesa, Mamić je zaključio:

- Istjerao sam poreznike koji su rekli da smo dužni 40 milijuna kuna poreza, i to nakon pritiska predsjednika države i premijera. Angažirali smo najuglednije revizorske i konzultantske tvrtke, koje su utvrdile da ne možemo biti dužni. Dva puta smo oborili ovo riješenje, ali su nakon toga ipak odlučili da moramo platiti barem nešto - 17 milijuna kuna, od čega su 6 milijuna kuna kamate. Taj iznos platio sam na Badnjak. To ne postoji što nama rade, da jednoj udruzi naplaćuješ porez na dobit! To je jedan permanentan mobing kojem smo izloženi. Dinamo plaća poreza kao svi ostali klubovi zajedno, jer nitko od njih ništa ne plaća, jer ništa nemaju!

Fotogalerija: Daniel Kasap/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.