ZDRAVKO MAMIĆ PORUČUJE

Dinamo je u 9 godina platio više od 25 mil. eura poreza!

Četvrtak, 15. ožujka 2012. 21:22 Napisao/la  Z. G.

Svakoga tko želi kupiti Dinamo ili ga želi odgovorno voditi dočekat ćemo kao kralja, poručio je Mamić sa skupštinske govornice

- Svakoga tko želi kupiti Dinamo ili ga želi odgovorno voditi dočekat ćemo kao kralja. U društvu, međutim, zasad ne postoji nitko odgovoran i ozbiljan, nitko tko bi to želio. Upućujemo javni poziv, neka se uključe s programom, primit ćemo ih, saslušati, a i pomoći ako u toj ideji ima smisla, naglasio je Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić za govornicom na redovitoj godišnjoj Skupštini kluba.

Predsjednik Nadzornoga odbora, Mirko Gjurašin, skupštinare je izvijestio: "Dinamo u svim financijskim transakcijama u skladu sa zakonom".

Maksimirski je klub u 2011. godini prihodovao 147.457.986 kn. Rashodi su 184.617.623 kn.

- Ispada da smo poslovanje u 2011. završili u minusu od 37 milijuna kuna. No, u tom smo iznosu pod trošak uračunali ulaganja u stadion, a pribrojali smo i amortizaciju igrača. U protivnom bismo bili u plusu blizu 23 milijuna. Dinamovo je poslovanje najčišće na svijetu! Iza te tvrdnje stoje i revizorske kuće!, dodao je Mamić.

 Pritom je podsjetio da je Mirko Barišić na čelu kluba od 2000. godine.

- Klub je dotad bio u rasulu, bez ijednoga ozbiljnog igrača, nikad nije bio tako devastiran na svim razinama. Barišićevim smo dolaskom počeli osvajati prvenstva i kupove kao na tekućoj vrpci, rješavati sudske postupke. Dinamov račun u tih 12 godina nikad nijednu sekundu nije bio u blokadi! - tvrdi Mamić.

Klub je prošle godine samo u stadion uložio 31.566.269 kn.

- Ma, Dinamo je od 2008 do 2011. godine poslovao s plusom od 118 milijuna 524.618 kn! A, stalno nam prigovaraju da nas uzdržavaju porezni obveznici. To je čista manipulacija. Mi smo od 2002. do 2011. u gradsku i državnu blagajnu uplatili 188 milijuna 237.518 kn na ime različitih poreza, što je više od 25 milijuna eura. A, što je radio Grad? Sjeverna je tribina završena prije devet godina. Ondje je 25.000 kvadrata, da su uzimali prihod od najma skladišnog prostora mogli su u tih devet godina zaraditi 27milijuna eura, poručuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.