LIGA PRVAKA

Dinamo u drugom dijelu slomio otpor domaćina

Utorak, 16. srpnja 2013. 21:25 Napisao/la  SC

Prva utakmica 2. pretkola: Fola Esch - Dinamo 0:5. Igrač utakmice ponovno je bio Alžirac Soudani

Liga prvaka, drugo pretkolo - prva utakmica

 

FOLA ESCH - DINAMO 0:5

 

Stade Municipal de Diferdange. Sudac: Madden (Škotska)

 

Strijelci: 0:1 El Soudani (59) 0:2 El Soudani (62) 0:3 Čop (64) 0:4 Ademi (75) 0:5 Fernandes (79)

 

Žuti kartoni: Laterza (Fola)

 

FOLA: Hym, Bernard, Laterza (78 Rani), Klein, Payal, Dallevedove (75 Hadji), Jans, Roni, Hornuss (69 Mace), Kirch, Bensi

 

DINAMO: Migliore, Ibanez, Šimunić, Pinto, Addy, Ademi, Husejinović, Pamić (58 Antolić), El Soudani (65 Halilović), Fernandes, Čop (75 Kramarić)

 

Nogometaši Dinama odradili su zacrtano u Luksemburgu. Na stadionu na kojem je Rijeka prije četiri godine izgubila od Differdangea (0:1) izabranici Krune Jurčića odigrali su lijepo i lepršavo drugo poluvrijeme i slomili bunker domaćih igrača. Igrač utakmice ponovno je bio Alžirac Soudani koji je u pet minuta uspio dvaput zabiti i jednom asistirati Duji Čopu.

 

Prvo poluvrijeme proteklo je u razmjerno revijalnom tonu, a valjalo je zabilježiti jedino udarce Fernandesa (8) i Čopa (26) preko vrata. Na samom kraju prvog dijela vratar gostiju Hyn spasio je udarac Ademija nakon kornera s gol-linije. Pritisak se nastavio i na početku drugog poluvremena. Prijetili su i gosti i to preko Dallevedovea (26), Kircha (49) i Bensija (58).

 

Onda je na scenu stupio Soudani udarcem sa 17-18 metara, loptu je u drugu putanju skrenuo Bernard,  dovoljno da prevari vratara za prvi pogodak Dinama. Dvije minute kasnije ponovno je isti igrač pokazao djelić svoje nogometne vještine, plasiranim udarcem sa ruba šesnaesterca na asistenciju Antolića koji je odsjeo iza vratara - 0:2.

 

Čim se ponovno krenulo s centra, Antolić je ukrao loptu, dao u prazan prostor za Soudanija koji iz prve proigrava Čopa za treći pogodak u luksemburškoj mreži. Terenom ne u drugom poluvremenu zavladao Dinamo, štoviše - igrala se "viktorija". Čopu je u 71. minuti udarac obranio vratar Hym, što se ne može reći i za udarac Ademija iz daljine koji je ušao u mrežu za 4:0. Nakon kardinalne greške domaće obrane peti pogodak zabija Junior Fernandes.

 

Neuvjerljiva igra u prvom dijelu isprana je savršenim drugim djelom. Domaćini nisu izdržali pritisak Dinama te je nakon prvog gola bilo upitno samo koliko će ih još završiti u mreži Fole. Predstoji formalnost sljedećeg tjedna na Maksimiru i iščekivanje ždrijeba trećeg i četvrtog pretkola u petak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.