Krunoslav Jurčić: Imamo igrače koji su igrali Ligu prvaka, a sada bismo se trebali bojati Rijeke?

Subota, 16. veljače 2013. 14:30 Napisao/la  SC

- Dolazi nam pojačana Rijeka koja puno ulaže u svoju ekipu, ali pripremamo se kao i uvijek. Volio bi da nas Rijeka napadne, ali neće. Protiv Dinama svi igraju isto: vrate se otraga i čekaju kontru. kaže Jurčić

Dan uoči derbi utakmice s Rijekom susret je na konferenciji za medije najavio trener Dinama Krunoslav Jurčić.

- Prije nego što prijeđemo na nogometne teme pozvao bih što više ljudi na utakmicu. Glavni razlog je nogomet, a obećavam da će biti dobra utakmica, no jednako bitno je što sav prihod ide Eni Šarac kojoj je potrebna pomoć, rekao je Jurčić.

Humanitarna akcija za Enu Šarac
Kompletan prihod s utakmice Dinamo - Rijeka ide u humanitarne svrhe, točnije za operaciju Ene Šarac tako da svi zainteresirani imaju dodatan motiv doći na Maksimir. Cijene ulaznica su: sjever 20, istok 40 i zapad 60 kuna. Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati.

Pamić, Halilović i Addy neće konkurirati za momčad.

- Pamić je ozlijedio petu što je posljedica rada na umjetnoj travi tako da on, nažalost, neće konkurirati. Halilović se priključio momčadi, ali nije potpuno spreman; isto kao niti Addy koji nije u natjecateljskoj formi. Što se tiče vratara, Mitrović je dobio temperaturu tako da će na klupi možda biti naš mladi vratar Mikulić. Nisu to ništa ozbiljnije ozljede, ali malo pomalo nam skraćuju roster, ustvrdio je Jurčić

Što se tiče sastava, nekih velikih promjena u odnosu na onaj u Gradskom vrtu neće biti:

- Rekao sam već kako sam zadovoljan igrom u Osijeku, a naravno da smo analizirali susret i zaključili da trebamo dignuti koncentraciju, biti čvršći i energičniji, kaže strateg Dinama analiziravši zatim Rijeku.

- Dolazi nam pojačana Rijeka koja puno ulaže u svoju ekipu, ali pripremamo se kao i uvijek. Ekipa je dobro raspoložena, imaju Scoriju na klupi kojeg dobro poznajem, a naravno da mu je lakše raditi kada ima financijski posloženu situaciju. Ipak, gradi novu ekipu, a puno novih igrača u kratkom periodu ne znači bolju igru. Za to treba vremena, rekao Jurčić izdvojivši nekoliko pojedinaca iz Rijeke.

- Leon Benko ipak odskače od igrača u našoj ligi te ima kvalitetu više, Cesarec je jako dobar, a koliko cijenim Alispahića dovoljno govori što sam ga doveo u Dinamo... Čaval je dobar. Imaju kvalitetnu ekipu puno dobrih imena, dodaje Jurčić koji ne ne vjeruje da će Rijeka napasti u Maksimiru.

- Volio bi da se to dogodi, ali neće. Protiv Dinama svi igraju isto: vrate se otraga i čekaju kontru.

Dinamo je u prvom susretu sezone na Kantridi poražen 0:3.

- Sjećam se te utakmice i da rezultat nije baš bio realan, ali gostovanja su ipak druga priča. Kantrida, Zadar i takvi uži, specifični tereni su neugodni za nogomet koji Dinamo igra tako da sam i ja uvijek oprezniji prije puta tamo. Tamo je uvijek "frkovito", neovisno o momčadi s kojom se dolazi. Ja sam kao igrač dolazio tamo s momčadi koja je igrala ulogu u Ligi prvaka, a na takvim terenima je uvijek bilo teško, rekao je Jurčić demantiravši da se momčad boji Rijeke.

- U ekipi imamo igrače koji su igrali svjetska i europska prvenstva, Ligu prvaka i sada netko priča da nas je strah igrati s Rijekom? Pa to stvarno nema smisla, zar ne? Strah me kada mi se nešto događa s djetetom, a nije me strah Rijeke, zaključio je Kruno Jurčić
.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.