Kruno Jurčić smijenjen! Zdravko Mamić: Ovo što smo pokazali u srijedu nije bilo ništa!

Četvrtak, 22. kolovoza 2013. 00:09 Napisao/la  SC

Kao što sam zaslužan za puno toga, tako sam i kriv. Trener je pao, možda dođe i moj red. Ja vas uvjeravam da će u Beču biti od prve sekunde spašavaj se tko može i da se Austriji ne piše dobro, kaže Zdravko Mamić

Kruno Jurčić više nije trener Dinama!  Odmah nakon poraza od bečke Austrije uprava kluba, predvođena direktorom Tomislavom Svetinom i sportskim direktorom Zoranom Mamićem uručila mu je otkaz. Momčad će do daljenjega voditi Zoran Mamić i Damir Krznar.

Jurčiću ovo drugi otkaz i treći naprasni odlazak s klupe Dinama, jednom je sam odsutpio. Kada ga je Zdravko Mamić posljednji vratio na klupu rekao je da mu je najgluplja odluka u životu bila njega otpustiti. Izgleda da nije:

- Bilo je teških poraza, ali ovo je jedan od najtežih. U jednoj teškoj noći bi se prvo zahvalio svima koji su večeras bili na našem stadionu. Mislim da su oni najveći pobjednici. Toliko energije koliko je večeras bilo na stadionu bilo je samo protiv Partizana i zato će mi ova noć ostati kao najgora od kada sam u Dinamu. Poraz je još teži pošto svi mi znamo da smo kvalitetnija momčad od gostiju. Bitka je izgubljena, ali rat nije i ja garantiram da ćemo pobijediti u Beču. Hoće li to biti dovoljno za prolaz, vidjet ćemo. Da se to ostvari mora se dogoditi šok i zato Jurčić više nije naš trener. Hvala mu za sve što je napravio i on će biti isplaćen. Uvijek smo ostajali gospoda i tako će biti i sada. Zahvaljujem i Izvršnom odboru što je ostao miran i što je izglasao ovako odgovornu odluku, rekao je Zdravko Mamić nakon utakmice.

Zamjena se traži…

- Prvo sam pitao Ivankovića, ali kad je rekao je 'pričat čemo sutra', sam je sebe diskvalificirao. Ćiro? Možda onaj iz 1982., ali ovaj današnji ne. Znam da biste vi najradije htjeli Cicu Kranjčara, a onda biste jedva čekali da se prvi put napije i od toga radili spektakl. On je veliki trener, domaći dečko i o njemu sve najbolje, ali ne može čovjek biti trener dok ima privatnih problema. Tomislav Ivković je najnadareniji trener i on je legitimni kandidat. Pitanje je treba li ga gurnuti u vatru ovako teškoj situaciji. Međutim, ako se gospodin Halilhodžić želi vratiti, ja svoj mandat dajem na raspolaganje, kaže Mamić.

Mamić je odlučio progovoriti samokritično:

- Kao što sam zaslužan za puno toga, tako sam i kriv. Trener je pao, možda dođe i moj red. Ja vas uvjeravam da će u Beču biti od prve sekunde spašavaj se tko može i da se Austriji ne piše dobro. Ovo  što smo pokazali u srijedu nije bilo ništa. U 12 utakmica ove sezone samo smo jednu odigrali kako igra ozbiljna nogometna momčad. U četvrtak će trening voditi Damir Krznar i Zoran Mamić, a za dalje ćemo vidjeti. Vrlo vjerojatno će iduće dvije utakmice voditi upravo oni. Beč sigurno prolazimo, a da ja sjednem na klupu onda bismo ih pregazili kao plitak potok, zaključio je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.