Kruno Jurčić: Protiv Rijeke smo demonstrirali nogomet kakav želimo igrati na Poljudu

Subota, 23. veljače 2013. 14:34 Napisao/la  ZG

Pitanje je koliko je to mlada momčad, jer imaju iskusnih igrača s dosta prvoligaških utakmica. Krase ih rad i čvrsta igra. Mi uvijek respektiramo Hajduk, ima dobar rezultat i vjerujem da će nam biti dostojan suparnik, kaže Jurčić

 

Iz idiličnoga turskog ambijenta, s glatkoga "platinastog" travnjaka na kakvom su odradili pripreme, spustili su se u osječki Gradski vrt i – izgubili. Sad treniraju usred snježne mećave, po kijametu koji je zameo teren, a u nedjelju će se spustiti na posve drukčiju podlogu poljudske ljepotice. U Osijeku se, dakle, Dinamovi trudbenici nisu uspjeli priviknuti na novu podlogu i teško je predvidjeti kako će reagirati u ovome novom iskušenju.

- Ma, moram zahvaliti "Miljčevim momcima", radnicima na stadionu, Napornim su nam radom omogućili da barem donekle normalno treniramo, naglasio je maksimirski trener Krunoslav Jurčić hvaleći napor direktora stadiona Miljenka Sakomana i sve suradnike.

Ipak, unatoč snježnim nanosima, maksimirske trudbenike još uvijek grije nedavna visoka pobjeda protiv Rijeke koja im je dala polet i za nedjeljni okršaj protiv Hajduka na Poljudu.

- Atmosfera je odlična! Sve se dignulo nakon Rijeke, jer smo demonstrirali upravo onakav nogomet kakav želimo igrati i na kakvom ćemo inzistirati u svim utakmicama pa tako i u ovoj na Poljudu. Očekujem vrhunsku utakmicu i praznik nogometa. Obje su momčadi pokazale da znaju igrati i to je najbolja pozivnica gledateljima da dođu i uživaju.

Jurčić ističe da momčad nije posebno pripremao za ovu utakmicu.

- Jasno je da derbi u Splitu ne može biti jednaka utakmica kao i svaka druga, ali nismo ništa posebno pripremali. Bile su tu uobičajene video analize, skautiranje suparnika… Imamo svoj stil igre, kojega ćemo predstaviti i u derbiju. A, Hajduk… Pitanje je koliko je to mlada momčad, jer imaju iskusnih igrača s dosta prvoligaških utakmica u raznim ligama. Krase ih rad i čvrsta igra. Vidljive su oscilacije u prezentacijama. Mi uvijek respektiramo Hajduk, ima dobar rezultat i vjerujem da će nam biti dostojan suparnik.

Dostojno znači i – agresivno?

- Upravo im je agresivnost odlika otkako ih je preuzeo trener Mišo Krstičević, a osim toga, u derbiju je ionako to uvijek posebno naglašeno. Dakle, očekujem da će jednako čvrsto i agresivno igrati i sad. Na nama je odgovoriti istim načinom.

Jurčić još uvijek nije s Dinamom zgrabio sva tri boda na Poljudu. Barem ne u ulozi trenera…

- Bilo je svakakvih utakmica u kojima smo mogli pobijediti na Poljudu. Sjećam se kad smo vodili s 2:1 nekoliko minuta prije kraja, ali to je sve samo statistika koja se prije ili kasnije promijeni. Iskreno se nadam da će se promijeniti već ovom utakmicom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.