KRUNO JURČIĆ, TRENER DINAMA

Neće nam biti lako protiv Rijeke u Maksimiru

Petak, 08. veljače 2013. 13:22 Napisao/la  SC

Cilj je već u prvim susretima riješiti pitanje naslova prvaka, kaže Jurčić

Nogometaše Dinama očekuje naporan raspored. Izabranici Krune Jurčića već u nedjelju u Gradskom vrtu (17 sati) odradit će zaostalu utakmicu protiv Osijeka, nakon čega ih očekuju ogledi s Rijekom, Hajdukom i Slaven Belupom. 

 -  Dobro smo radili u pripremnom dijelu i ostvarili smo sve što smo planirali. Imali smo dosta jakih utakmica, ovo je mlada momčad, ali opet smo dobro reagirali. Atmosfera je odlična, ustvrdio je Kruno Jurčić na konferenciji za novinare.

- Čekaju nas utakmice protiv ekipa koje spadaju u vrh hrvatskog klupskog nogometa. Cilj je dobro odigrati i već u tim susretima riješiti pitanje naslova prvaka. Neće nam biti lako ni u Gradskom vrtu niti na Poljudu, kao ni u utakmici protiv Slavena odnosno Rijeke u Maksimiru posebice jer je Rijeka u uzletu. S druge strane Dinamo uvijek ide na pobjedu, rekao je trener zagrebačkih modrih koji je u zimskom prijelaznom roku ostao bez Matea Kovačića  koji je prešao u Inter..

- Dinamo je osuđen stvarati i prodavati igrače, nema se tu šta razgovarati na tu temu. Vjerujem da su pred Mateom Kovačićem velike stvari, a mi s druge strane imamo već zamjenu u Alenu Haliloviću. Moramo biti oprezni u radu s mladim igračima. Imamo u planu davati na proljeće što više prilike mlađim igračima da pokažu svoje potencijal, rekao je Kruno Jurčić koji se osvrnuo na Ligu 10 koja bi trebala krenuti iduće sezone.

- Otpast će klubovi koji ne zadvoljavaju kriterije ovog ranga. Tu treba voditi i računa o Drugoj ligi koja bi trebala biti baza za igrače i nju treba razvijati, zaključio je Kruno Jurčić.