KRUNO JURČIĆ PORUČIO

Moram s kladionicama dogovoriti „honorar“

Subota, 09. veljače 2013. 14:39 Napisao/la  ZG

- Koriste nas kao sredstvo, a nogomet od toga nema ništa, kaže trener Dinama

Izvjesno je da u Osijeku neće moći računati ni na Alena Halilovića niti na Zvonka Pamića… A, moguće je da će izostati i Kelava, Vrsaljko, Šimunić, Ibañez, Ademi, Sammir, Husejinović, svi njihovi suigrači kao i kompletna momčad Osijeka! Svi će oni, dakle, „izostati“, obistinu li se tmurne vremenske prognoze pa snježna mećava i ovaj put prekrije Gradski vrt. Nogometaši Osijeka i Dinama bi se, dakle, trebali sučeliti u nedjelju u 17 sati u prvenstvenoj utakmici čiji je prvotni termin bio još u prosincu. No, lako je moguće da snježni nanosi i ovaj put, baš kao što je to bio slučaj i prije dva mjeseca, opet odgode dvoboj. Kako god, maksimirski trener Krunoslav Jurčić priprema momčad kao da nema „snježnih prijetnji“.

- Za utakmicu ne konkuriraju ozlijeđeni Halilović i Pamić. Halilović će se sljedeći tjedan uključiti u normalan rad, ali to će zapravo biti odrađivanje onoga dijela priprema kojeg je preskočio. Pamić je u pripremnoj utakmici u Mostaru dobio udarac i koljeno…“, naglasio je Jurčić.

Podsjetnik na pripreme
Jurčić je još jednom podsjetio da je udarni dio priprema u Turskoj prošao – predobro.
- Ma, pripreme su u Turskoj doista bile predobre, išli smo s novim idejama i novom formacijom, naglasak smo stavili na vezne igrače, puno smo toga temeljili na Sammiru i Kovačiću, koji su nosili sustav… U drugom smo dijelu priprema u Hercegovini ipak morali pokušati i neke druge taktičke zamisli i formaciju. Ondje smo doživjeli i veliki šok, ali ne samo zbog Kovačićeva odlaska. Veliki nam je šok bio – teren. U Turskoj smo imali sasvim nešto drugo. Ovo u Hercegovini nema veze s uvjetima iz Turske, a to se jako odražava na našu igru.“

Hoće li Kovačićev odlazak nametnuti i promjenu sustava?

- Nakon njegova sam se transfera pokušao vratiti na formaciju 4-2-3-1, ali ipak ne želim odustajati od svojih principa i od onoga što smo uvježbavali, dakle od 4-1-4-1- i 4-3-3 ili kako god hoćete nazvati taj sustav.“ 

Osijekov je „sustav“ odavno poznat: hiperprodukcija kvalitetnih mladih igrača.

- Ma, Osijek uvijek ima dobre mlade igrače, stalno se javljaju novi dečki. Tu su sad Perošević, Kvržić, Lešković, svojom kvalitetom odskaču, individualno su jaki… Moramo biti oprezni, svako opuštanje i prepuštanje inicijative Osijeku moglo bi biti neugodno.“
 
Kvržić i Lešković već su potpisali ugovore s Rijekom, priključit će joj se na ljeto… Dinamu su se, pak, ove zime priključili Pamić i Said Husejinović. I dok je Pamić izvan pogona, Husejinović bi trebao osvanuti u središtu veznoga reda.

- Husejinović je - igrač! Hakler. Dečko koji zna igrati nogomet, koji je u zadnje dvije i pol godine bio u zrakopraznom prostoru što se tiče fizičke spreme. Treba mu vremena pa čak i više priprema da bi se doveo na razinu potrebnu Dinamu i Europi. Njegovo znanje nije upitno. Kad dođe u optimalno stanje, bit će nam od velike koristi.“

Prilika mladima
Protiv Osijeka bi prve minute u službenoj utakmici trebao upisati mladi stoper Jozo Šimunović.
- I ne samo on. Bit će tu i Jedvaj, Čalušić… Svi će oni biti u kadru, možda sva trojica odigraju prve službene minute.

Jurčić se osvrnuo i na ponudu – kladionica. Jedna je od njih čak ponudila tečajeve na temu koliko će dugo Jurčić ostati Dinamov trener.

- Kad sam dolazio jedino me zanimalo jesu li ljudi u klubu spremni, bilo meni ili nekome drugom, pružiti povjerenje. Nemoguće je uz ovakav odljev kvalitetnih igrača konstantno proizvoditi nove i držati razinu rezultata. Dinamo ima kriterije Lige prvaka. A uz takav odljev i uz tako postavljene kriterije - bit će problema. Ali, to je ispit i za mene da vidim koliko brzo mogu dovesti grače da zadovolje kriterije Dinama, ali i ispit za ljude u klubu da vidimo koliko su nam vremena spremni dati, dodao je Jurčić.

- A, što se tiče kladionica… Ma, zanima me samo plaća li se, ima li nekakav honorar! Savjetovao bih ljudima koji vode hrvatski nogomet neka od kladionica uzmu neku lovu. Neka se klade u što hoće, samo neka plate! Koriste nas kao sredstvo, a nogomet od toga nema ništa. Koriste naša imena i imena klubova za svoj unosan posao. Evo, sad su baš i moje ime uključili, dakle sad i na osobnoj razini moramo dogovoriti koliki je 'honorar'“, dovitljivo je zaključio Jurčić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.