Krešimir Antolić: To što Hajduk nije igrao Europu nije Dinamov problem

Utorak, 24. svibnja 2022. 01:10 Napisao/la  SC

U 20:12 je počeo odlazak Torcide iz zone Borongaj, u 20:52 je Borongaj bio prazan. Niti jedan jedini incident, niti jedno ružno skandiranje  ovdje se nije dogodilo, kaže čelnik Dinama

Krešimir Antolić
Krešimir Antolić

 Krešimir Antolić za NovuTV prokomentirao je prigovore iz Splita, član uprave Dinama pojasnio je kakav su tretman u Zagrebu imali navijači Hajduka:

- Po treći put ću demantirati te laži koje se već dva dana stavljaju u eter da smo mi nekome nešto zabranili. Nismo nikom ništa zabranili, nego smo Hajduku poslali upute za njegove navijače u kojima je lijepo stajalo da 48 sati prije utakmice trebaju dostaviti popis svojih transparenata, megafona i bubnjeva koje trebate unijeti. Nije ništa sporno, to su vam jednostavno europski uzusi. Dinamo je imao tu privilegiju da je posljednjih 10-15 godina igrao s najvećim europskim klubovima i to su normalne razmjene informacija između dva kluba. To što Hajduk nije igrao Europu ili nije igrao u nekim ozbiljnim europskim državama, to nije problem Dinama. Ja ću vam reći europski standard, Dinamo je od Seville dobio upute da navijači mogu unijeti transparente 3x2 metra, megafone ne mogu, bubnjeve ne mogu i da na svojoj tribini mogu imati samo vodu. Mogli su to ili prihvatiti pa ući na tribinu ili reći 'mi to nećemo', ali to ih ne bi opravdalo da dva sata poslije utakmice napadnu španjolsku policiju na autocesti, rekao je Antolić.

Iz KN Torcida stigao je prigovor o nehumanom postupanju:

- To je apsolutno netočno. Ja vam imam precizno izvješće. Torcida je došla u zonu Borongaj u 18:50, naš predstavnik je s njima razgovarao, s njihovim neimenovanim odvjetnikom koji je rekao da smo mi u pravu u tom slučaju. U 20:12 je počeo odlazak Torcide iz zone Borongaj, u 20:52 je Borongaj bio prazan. Niti jedan jedini incident, niti jedno ružno skandiranje se ovdje nije dogodilo, kazao je Antolić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.