KREŠIMIR ANTOLIĆ SMIJENJEN

Zdravko Mamić ostao gazda Dinama

Utorak, 13. prosinca 2022. 00:48 Napisao/la  SC

Održana redovita Skupština GNK-a Dinamo

Tko se zanji smije...
Tko se zanji smije...

Krešimir Antolić više nije član Uprave Dinama!

Zdravko Mamić smijenio je na redovitoj skupštini sada već bivšega člana uprave, koji je pokušao pučem preuzeti vlast, ali je većina skupštinara očito ostala vjerna Mamiću.

GNK Dinamo objavio je sljedeće priopćenje:

U ponedjeljak 12. prosinca u hotelu Sheraton održana je redovna sjednica Skupštine GNK Dinamo. Skupštini je nazočilo 67 od ukupno 77 članova.

Sjednicu je otvorio predsjednik Mirko Barišić pozivom na minutu šutnje u znak odavanja počasti istaknutom članu generacije iz 80-ih Zlatanu Arnautoviću koji nas je napustio u rujnu u 68. godini života.

U uvodu je na velikom ekranu skupštinarima predstavljen kratak emotivan film sa sažetkom Dinamove uspješne 2022. godine, uključujući prošlu i aktualnu sezonu.

Predsjednica uprave GNK Dinamo gđa. Vlatka Peras izvijestila je na početku skupštinu o sportskim rezultatima ostvarenim u 2022. godini.

- S ponosom mogu reći da je iza nas jedna iznimno uspješna godina. Prva momčad je u 2022. peti put zaredom osvojila naslov prvaka Hrvatske sa sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka. U Kupu nažalost nismo bili uspješni kao prethodne sezone gdje nas je u četvrtfinalu izbacila Rijeka. Ponovno smo izborili natjecanje u grupnoj fazi Europa lige u skupini s West Hamom, Genkom i Rapidom, a pobjedom u zadnjem kolu protiv West Hama u Londonu osvojili smo drugo mjesto u skupini i nastavili natjecanje u proljetnom dijelu Europa lige (u 2022. godini) gdje smo nakon dvije utakmice ispali od Seville. To je bilo naše treće europsko proljeće u nizu.

Zbrojivši sve naše europske uspjehe u zadnjih 5. sezona, sezonu smo završili na 34. mjestu u Europi uz koeficijent 49,5. Momčad je aktualnu sezonu otvorila osvajanjem Hrvatskog nogometnog Superkupa protiv Hajduka. Od tada do zadnje prvenstvene utakmice protiv Rijeke odigrali smo ukupno 30 utakmica. Nakon završenog jesenskog dijela sezone momčad se nalazi na 1. mjestu HNL-a sa šest bodova prednosti i utakmicom manje ispred drugoplasiranog Hajduka. U Kupu smo svladali prvu prepreku pobijedivši NK Borince i natjecanje nastavljamo u proljetnom dijelu sezonu kada ćemo igrati utakmicu osmine finala protiv RNK Split. Uspješnim prolaskom kvalifikacija za Ligu prvaka plasirali smo se u grupnu fazu natjecanja. U zadnjih 16 sezona 15. smo put izborili plasman u grupnu fazu Uefinih natjecanja. U skupini s Chelseajem, Milanom i RB Salzburgom osvojili smo 4 boda. Nažalost, to nije bilo dovoljno za prolazak skupine koju smo završili na posljednjem mjestu. Trenutno se nalazimo na 29. mjestu u Europi uz koeficijent 55.

Ponosni smo i na naše mlade momčadi. U nogometnoj školi ukupno je registrirano 232 igrača podijeljenih u 12 uzrasnih kategorija od U8 do U19. U Otvorenoj školi je upisano oko 200 polaznika u rasponu od 2010. – 2017. godišta. Trenutno je 11 od 12 natjecateljskih kategorija na prvom mjestu ligama u kojima se natječu. Juniori su ovojili drugo mjesto na istaknutom turniru ''Mladen Ramljak'' ove godine, igrali su UEFA Ligu prvaka mladih gdje su u skupini s Chelseajem, Milanom i Salzburgom osvojili 6 bodova i treće mjesto. Preostalo im je u nastavku sezone, na međunarodnom planu, igranje u Premier League International Cupu i Al Abtal Cupu.

POSLOVNI REZULTATI

Bez obzira na to što poslovna godina 2022. godina nije završila, dosadašnji financijski pokazatelji ukazuju na to da će u razdoblju 01.01. - 31.12.2022. godine biti ostvareni očekivani prihodi u u iznosu od 445.000.000,00 kuna, ukupni će rashodi biti u iznosu od 435.000.000,00 kuna te je očekivana bruto dobit u iznosu od 10.000.000,00 kuna. Kompletno financijsko izvješće bit će kompletirano do 28. veljače 2023. godine kada će revidirano financijsko izvješće biti predano u Registar neprofitnih organizacija.

Prihodi od prodaje igrača iznose 137.670.000,00 kuna, prihodi od UEFA nagrada iznose 235.190.000,00 kuna, prihodi od prodaje roba i usluga iznose 56.900.00,00 kuna. Jedino su prihodi s osnova donacija Grada Zagreba za sportske programe i održavanje stadiona smanjeni i iznose 8.600.000,00 kuna. Godinu prije iznosili su po ovoj osnovi 11.000.000,00 kuna.

Na današnjoj Skupštini s funkcije člana Nadzornog odbora kluba razriješen je Ivan Čulo, dok je za novog člana Nadzornog odbora imenovan Andrej Meniga. Također, sastav Skupštine sa 77 članova proširen je na 79 članova, a novim su članovima Skupštine imenovani Mario Pašalić i Hrvoje Knez.

Dio članova Skupštine je na dnevni red stavilo temu izglasavanja nepovjerenja članu uprave GNK Dinamo Krešimiru Antoliću. Postupkom glasovanja je većinom glasova prijedlog usvojen. Daljnja procedura nalaže da Izvršni odbor na svojoj sjednici provede odluku Skupštine kao najvišeg tijela GNK Dinamo.

TEMA STADIONA

Predsjednik g. Mirko Barišić dao je svoj kratki komentar na aktualnu temu stadiona u sklopu dnevnog reda kazavši ''Nadam se da smo na najboljem putu da, uz podršku gradskih i državnih vlasti, pa i UEFA-e realiziramo plan izgradnje stadiona''.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.