Krešimir Antolić: Ne želimo da se transferi dogovaraju u Bosni i Hercegovini

Utorak, 03. siječnja 2023. 15:30 Napisao/la  SC

Pravomoćno osuđena osoba, koja bježi od Hrvatske, ne može imati utjecaj na poslove Dinama, tvrdi član Uprave Dinama

Krešimir Antolić
Krešimir Antolić

Krešimir Antolić zaredao je javnim nastupima nakon što je sazvana Izvanredna skupština Dinama s jednom točkom dnevnog reda: smjena aktualne uprave i Izvršnog odbora!

- Koji je pravi razlog za iniciranje mog izbacivanja naglavačke iz kluba, kako je rečeno na press konferenciji iz Mostara? Pravomoćno osuđena osoba, koja bježi od Hrvatske, ne može imati utjecaj na poslove Dinama. To je jedini razlog za sve ovo što se događa, ali ljudi 2023. godine ne mogu to tako reći. Pritisak za moju smjenu traje dulje od godinu dana, posebno prema predsjedniku Barišiću kojem je rečeno da me treba izbaciti iz kluba, jer ne provodim Mamićeve ideje. On je to odbio jer je smatrao da nema razloga ni potrebe za tako nešto. I onda se 12. prosinca pojavila inicijativa za raspravom o mojem razrješenju i donijeli su odluku da me treba izbaciti. Po statutu kluba, o imenovanju i razrješenju odlučuje isključivo Izvšni odbor. Skupština može o tome raspravljati, ali odluka je na IO koji je na sjednici 19. prosinca odlučio da nema razloga za moju smjenu i dobio provesti odluku skupštine. Odluku je donijela većina, a manji dio članova IO je odbio glasati jer je smatrao da je to napravio na Skupštini, kazao je Antolić na Radio Sljemenu.

- Nema nikakvih struja u Dinamu. Postoji legalno vodstvo kluba na čelu s predsjednikom Barišićem i većim dijelom IO kao tijela Skupštine koje jednostavno želi da se Dinamo i njegovi procesi vode tamo gdje mu je sjedište, u Maksimirskoj 128. Radi se o tome, a ne nekoj borbi za plijen. Nisam dio nikakvog klana, nikakve grupe ne postoje, nema menadžerskih agencija koje stoje iza mene. Legalno sam izabrani član uprave i u 10 godina nikad nije bilo prigovora. Predsjednik sam upravnog odbora zaklade, član radne skupine za izgradnju stadiona i imam novi mandat do 2025. Nema konkretnog razloga, a ni jučer nije bilo osim bulažnjenja o Udbi, za moj otkaz, rekao je Antolić, koji je ovako prokomentirao optužbu da uprava ne provodi dobru sportsku politiku:

- To je apstraktno tumačenje. Oni se ne usude reći da poslovnu i sportsku politiku kluba vodi Zdravko Mamić pa se to pakira u takve formulacije. Nemam ambicije biti predsjednik uprave Dinama, ni predsjednik Dinama. Vrijeme će pokazati da je ovo najviša pozicija koju sam obavljao u klubu, bio tu još dva mjeseca ili 20 godina. Htjeli smo postaviti sportskog direktora, odabrali smo Antu Čačića, ne vidim kako se to mijenja smjer osim što ne želimo da se transferi dogovaraju u Bosni i Hercegovini, nego u Maksimirskoj 128 s legalnim vodstvom kluba, naglasio je Antolić.

Predsjednik NO Miroslav Rožić naglasio je da Dinamo vodi loša kopija Zdravka Mamića:

- Nasmijalo me to. Ne da nisam loša kopija Zdravka Mamića, ja uopće ne želim biti Zdrako Mamić. Zdravko i ja nemamo nikakvih dodirnih točaka. On je rođen u Bjelovaru, ja u Zagrebu. Ja sam završio fakultet, živim na gradskoj periferiji, a on je živio u elitnom dijelu Zagreba. Ja imam jednu, a on dvije putovnice. Ja nemam ni jednu pravomoćnu presudu, on ima. Ja nemam nijedan sudski postupak, on ima. I tako dalje. Ne mogu biti, ne želim, niti jesam ikakva kopija. Jedan dio poslovnog puta nam je bio zajednički, a kad smo radili zajedno, maksimalno smo se uvažavali. Bio sam lojalan politici kluba za koju sam znao da nema nikakvih nezakonitih stvari. Podsjetit ću da je Mamić u postupcima za kaznena djela navodno počinjena od 2002. do 2015., a ja sam postao osoba ovlaštena za zastupanje 2016. godine. Nemamo mi nikakvih zajedničkih karakteristika da bih poželio biti njegova kopija. Želim da Dinamo posluje legalno, zakonito i transparentno. Ako će se pokazati da je sve ovo zakonito i legalno, pozdravit ću se s kolegicama i kolegama i otići iz kluba, rekao je Antolić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.