Klupski presedan: Dinamo novinarima Indexa uskratio akreditacije za sezonu 2013/14

Ponedjeljak, 08. srpnja 2013. 15:01 Napisao/la  SC

Zaštitu našeg prava na rad, kao i prava na slobodno informiranje tražit ćemo od nadležnih institucija

Dinamo je novinarima Indexa uskratio akreditacije za sezonu 2013/14, što je presedan u novijoj klupskoj povijesti. Prema pisanju Indexa,  takva je odluka donesena na razini kluba nakon niza sastanaka i analize sadržaja Indexovih objava iz Maksimira tijekom protekle sezone. Indeks piše:

 

Našim reporterima te kamermanu, koji redovito prate Dinamove utakmice te u okviru mogućnosti pronalaze način i za odlazak na inozemna gostovanja, izvan Mamićeve čarter-linije prijatelja kluba, odbijeni su zahtjevi za godišnjim akreditacijama te smo onemogućeni da apliciramo i za jednokratne akreditacije za Superkup s obzirom da nam je odbijenica iz Dinamova ureda za odnose s javnošću stigla manje od 24 sata uoči subotnje utakmice.

 

Index će u cilju informiranja svojih posjetitelja, što je cilj našeg postojanja, i dalje izvještavati s utakmica Dinama. Zaštitu našeg prava na rad, kao i prava na slobodno informiranje tražit ćemo od nadležnih institucija, Grada Zagreba, Uefe i europskih tijela. Izvor informacija do tada nam neće biti samo Dinamov službeni web, kako su nam objasnili u klubu, već nažalost i stranice crne kronike, sudski registri i kazneno pravo. 

 

Dinamo se službeno nije oglasio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.