Izvršni odbor Dinama smijenio Krešimira Antolića i izbacio iz kluba Mamićeve povjerenike

Srijeda, 01. ožujka 2023. 20:27 Napisao/la  SC
Mirko Barišić
Mirko Barišić

Izvršni odbor Dinama razriješio je dužnosti članove uprave Krešimira Antolića i Amru Peternel.

Antolićeva smjena se očekivala, Peternel je očito postala koletelarna žrtva borbe za vlast.

Izvišni odbor uoči skupštine, koja se održava 9. ožujka, opet je zakomplicirao upravo-pravnu proceduru, četvorica povjerenika izbačena su iz kluba.

Damira Žigrovića, Matu Tokića, Marija Paponju i Marija Primorca povezuje lojalnost Zdravku Mamiću, sva su četvorica intezivno radila na dovođenju novih članova kako bi stekli pravo glasa na skupštini.

Sada se postavlja pitanje vjerodostojnosti odluke, jer članove prima i razrješuje Skupština, a ne Izvršni odbor.

Isto tako, Izvršni odbor postavlja i smjenjuje članove uprave za razliku od skupštine, koja je pokušajem Antolićeve smjene počela krizu upravljanja i borbe za vlast.

Evo službenog priopćenja Dinama:

Sastanak Izvršnog odbora imao je i svoj uvod. Šestorica članova, Ivo Šušak, Ado Kožul, Duško Ljuština, Damir Zorić, Heinz Truskaller i Marijan Primorac poručili su da neće prisustvovati i sudjelovati u radu IO-a, a kao glavne razloge navode učestalo kršenje odredaba Statuta kluba, zatim "nasilje koje se provodi nad većim brojem članova kluba", kao i "ciljana isključenja pojedinih članova Kluba i tijela kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini".

Apelirali su na predsjednika Mirka Barišića da onemogući i suzdrži se od donošenja bilo kakvih odluka, jer bi po njima klub mogao imati dalekosežne i loše posljedice. Barišić ih nije poslušao

U srijedu, 1. ožujka 2023. godine, održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo te su donesene sljedeće odluke:

1. Članovi kluba Damir Žigrović, Mario Paponja, Mate Tokić i Mario Primorac isključuju se iz članstva kluba jer djeluju protivno ciljevima kluba i ne poštuju Statut i druge opće akte kluba. S obzirom na to da su oni istovremeno i klupski povjerenici, njihov rad, a vezano uz učlanjenje novih članova u klub, neće biti valoriziran u smislu odabira osam članova Skupštine iz redova najboljih povjerenika. Razlog navedene odluke je njihovo evidentno protupravno i nezakonito postupanje prilikom upisa novih članova u klub.

2. Gđa. Amra Peternel razriješena je dužnosti člana Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba.

3. U protekla dva dana 74 člana kluba podnijela su kaznene prijave protiv pojedinih članova kluba, ujedno i povjerenika, zbog kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te će iste uz dopunu kaznene prijave biti dostavljene Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na nadležno postupanje.

4. Izvršni odbor donio je na sjednici većinom glasova odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave g. Krešimira Antolića. Klub i g. Krešimir Antolić dogovorili su sporazumni raskid ugovora koji na snagu stupa 8. ožujka 2023. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.