Hoće li doći gledatelji?: Dinamo u subotu slavi 102. rođendan i osmu uzastopnu titulu prvaka

Subota, 27. travnja 2013. 10:04 Napisao/la  SC

Stadion Maksimir (19): Dinamo - Slaven Belupo. Ponosan sam na činjenicu da je Dinamo, bez obzira na sve teškoće, najgledaniji hrvatski nogometni klub u Europi. Naravno, govorim o Ligi prvaka, kaže predsjednik Mirko Barišić

Dinamo subotnjom (19) utakmicom protiv Slavena Belupa slavi 102. klupski rođendan i osmu uzastopnu titulu hrvatskog prvaka.

 

- Ponosan sam jer su 102 godine jednog kluba velika vrijednost, a Dinamo je kao neko živo biće koje je kroz svoju bogatu povijest proživljavalo uspone i padove, uspjehe i poraze. Dinamo i njegova povijest nisu samo klub nego puno više od toga. To je povijest okruženja, grada, ljudi, nešto što je, kada je riječ o Europi, zaista rijetkost, izjavio je predsjednik Mirko Barišić, koji je u klubu od 1967. godine.

Jurčić: Volio bih da dođe što više ljudi
- Želimo osvojiti što više bodova, a isto tako dati priliku nekima da imaju što više minutaže, da se pokažu te da imamo što jasniju sliku s kojim kadrom možemo dalje. Slaven Belupo se trgnuo u zadnje vrijeme, oporavio se određeni broj igrača koji je definirao njihovu igru s početka sezone kad su izgledali jako dobro. Očekujem lijepu utakmicu, volio bih da dođe što više ljudi, da nagrade moje momke za osvojeno prvenstvo, u ljepšem ozračju dečki će više pokazati, kaže Kruno Jurčić uoči utakmice protiv Slavena Belupa

- Ako gledam svoj boravak u klubu, bolje se sjećam nekih detalja iz dalje prošlosti, nego priča od jučer. Nisam u kontinuitetu ovdje pa mi se čini kao da je vrijeme prošlo jako brzo, ali  Dinamova povijest je sigurno povijest koja se ne može zanemariti. Mislim da sam jedini ostao s ovolikim stažom u modrom klubu i na to sam itekako ponosan, govori Barišić, koji se prisjeća nešto drugačijih vremena iz svog predsjedničkog mandata

- Da, 2000. godine bilo je uistinu teško stanje u klubu. Te godine bili smo u velikim dugovima, a ja tada možda i nisam bio svjestan kompletne situacije. Veliku je ulogu odigrala moja tvrtka koja je bila glavni sponzor kluba. To su bili veliki novci za saniranje dugova, ali to je bila garancija i kamen temeljac za daljnji ostanak kluba. Da smo tada otišli u stečaj ili bankrot, bilo bi teško vratiti se, govori Barišić.

Danas je Dinamo financijski stabilan klub koji rezultatima odskače iz sivila HNL-a:

 

- Kad je riječ o egzistenciji u sportu i svim ostalim djelatnostima, posebno kada govorimo o krizi, Dinamo se održava na visokom nivou. Klub ima dva glavna izvora o kojima sam odlučuje. Prvi su transferi igrača koji su postigli svjetsku slavu i od kojih je velik dio poniknuo iz nogometne škole Dinama. Drugi je sudjelovanje u Ligi prvaka. Bez toga Dinamo ne bi bio Dinamo i to je definitivno jamac egzistencije kluba. Onaj tko se oslanja na te dvije stavke mora imati strategiju te istovremeno biti jak organizacijski. Liga prvaka danas je natjecanje na razini svjetskih i europskih prvenstava, a mi u njoj sudjelujemo. Najbitnije je to što prema Ligi prvaka uvijek idemo imperativno, jer je to garancija našeg opstanka i mi trebamo tu financijsku nagradu. Vjerujem da ćemo uspjeti i ove godine bez obzira na sve poteškoće. Mi želimo naše gledatelje i naše navijače jer ako dovedemo najbolje nogometne ''subjekte'' u Zagreb, moramo imati i adekvatnu publiku. Ponosan sam na činjenicu da je Dinamo, bez obzira na sve teškoće, najgledaniji hrvatski nogometni klub u Europi. Naravno, govorim o Ligi prvaka, zaključuje Barišić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.