Howard Web: Koja je razlika između De Jongova ubilačkog zahvata i prekršaja Ante Rukavine?

Četvrtak, 22. kolovoza 2013. 13:06 Napisao/la  SC

Web je u 71. minuti isključio Antu Rukavinu zbog opasne igre. Kakvu su igru igrali Web i nizozemski veznjak De Jong u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine?

Howard Web isključio je Antu Rukavinu u 71. minuti utakmice između Dinama i Austrije Beč. Engleski arbitar procijenio je da je nenamjerni start Dinamova napadača bio pogibeljan, što automatski znači crveni karton. I nije važno je li Rukavina namjerno ili slučajno neoprezno dignuo nogu.

Nakon utakmice svi su se zakinjali u Webovu procjenu na čelu s Mateom Beusanom, sudačkim ekspertom koji drži katedru suđenja na javnoj televiziji.

Isti taj Howard Web u finalu Svjetskog prvenstva start niozemskog veznjaka De Jonga na Xavija Alonsa procijenio je prekršajem za žuti karton. U usporedbi s De Jongovim borilačkim zahvatom, start Ante Rukavine čini se kao pokušaj milovanja!

Pogledate De Jongov pokušaj ubojstva iz nehata i procijenite kakvim se kriterijima u Maksimiru provodio najbolji sudac koji je ikada sudio u Maksimiru, kako je prije utakmice pompozno najavljen Web.

 

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.