Država najavila inspekcijski nadzor nad tijelima upravljanja u Dinamu

Utorak, 17. siječnja 2023. 12:34 Napisao/la  SC

Samostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti

Država najavila inspekcijski nadzor nad tijelima upravljanja u Dinamu

U borbu za vlast u Dinamo uključila se država!

Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina) objavila je sljedeći tekst:

Samostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio je u razdoblju od 21. prosinca 2022. do 10. siječnja ove godine više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti u radu i postupanju tijela upravljanja GNK Dinamo, priopćeno je iz ministarstva.

Predstavke kojima se u bitnome ukazuje kako sjednica Skupštine GNK Dinamo od 12. prosinca prošle godine nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Također, zaključci Nadzornog odbora od 22. prosinca 2022. koji se odnose na odluke donesene na spornoj sjednici Skupštine Kluba nisu u skladu s odredbama Statuta Kluba proslijeđene su temeljem članka 17. Zakona o sportskoj inspekciji Gradskom uredu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba, tvrdi ministarstvo turizma i sporta.

Naime, odredbama članka 2. Zakona o sportskoj inspekciji propisano je kako sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom.

Budući da pitanje sazivanja i održavanja sjednica skupštine sportskih udruga nije regulirano Zakonom o sportu nadzor nad ispravnošću sazivanja i održavanja sjednica skupštine nije u nadležnosti sportske inspekcije.

S obzirom na to da jedna od predstavki sadrži i navode koji se odnose na možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova članova tijela upravljanja GNK Dinamo propisanih člankom 111. Zakona o sportu te možebitnu neusklađenost općih akata Kluba sa Zakonom o sportu, na navedene okolnosti provest će se inspekcijski nadzor, a podnositelj će biti obaviješten o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama i radnjama, tvrdi ministarstvo turizma i sporta.

A iz Vlade su dodali da je prije nekoliko dana Ministarstvo pravosuđa i uprave slijedom zaprimljenih predstavki i sukladno odredbama Zakona o udrugama, zatražilo od nadležnih tijela uprave grada Zagreba žurno postupanje po predmetnoj predstavci, potvrdio je HINI glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.