Ante Čačić: Drmić je svjestan da je preduboko ušao u analizu koja nije točna

Petak, 07. listopada 2022. 23:21 Napisao/la  SC

Govorimo o Ligi prvaka! Pogledajte koji su to klubovi, kakvu infrastrukturu imaju, koje uvjete imaju, kaže trener Dinama

Ante Čačić
Ante Čačić

Ante Čačić u razgovoru za RTL komentirao je kritike Josipa Drmića, koji je nakon utakmice u Salzburgu istaknuo da Dinamo mora igrati napadački i atraktivno:

- Nisam to shvatio kao kritiku iako se i tako može iščitati. To je izjava nakon utakmice u kojoj je, po meni, Drmić malo izašao iz svojih ingerencija. Kao igrač se treba baviti svojim učinkom unutar momčadi, a to na koji način će ekipa igrati se zna čiji je zadatak. Prospavana je noć i danas smo sve to dobro rabistrili na sastanku. Porazgovarali smo i dobro razbistrili sve. Mislim da smo završili s time. On je svjestan da je preduboko ušao u analizu koja na kraju krajeva nije ni točna. Nažalost svih onih hejtera, ovo nas neće destabilizirati. I na veselje svih naših ljubitelja i navijača, Dinamo ide dalje! Učinit ćemo sve da se dobro pripremimo kako bi Dinamo bio učinkovitiji, rekao je Čačić.

Što se tiče igre u Salzburgu, Čačić kaže:

- Dinamo je imao dovoljan broj igrača koji gravitiraju prema naprijed. Druga je stvar što nam je protivnik onemogućio da budemo prisutniji u njihovom šesnaestercu. No, ako pogledate svih 90 minuta, vidjet ćete da se utakmica prelomila u jednom detalju, a to je taj penal. Govorimo o Ligi prvaka! Pogledajte koji su to klubovi, kakvu infrastrukturu imaju, koje uvjete imaju i kakvi su im budžeti, a Dinamo je u sve tri utakmice bio konkurentan. Protiv Chelseaja nam se dosta toga poklopilo, na San Siru smo bili živi do 70. minute, a u Salzburgu je to bila utakmica protiv ekipe protiv koje je jako teško igrati. Mislim da su moji igrači toga svjesni. Na kraju krajeva, naši igrači su napravili velik rezultat. Silno sam ponosan na to. Držimo tron na način koji još nije zabilježen u Hrvatskoj do sada, osvojili smo Superkup i igramo najeminentnije svjetsko natjecanje. Nema razloga da si radimo pakao i nervozu i da budemo nesretni. Moramo biti pozitivni. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti i pružiti dobru predstavu u utorak protiv Salzburga, kazao je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.