VETERANI DINAMA OPTUŽUJU

Jovanović provodi oblik terorizma nad Dinamom

Srijeda, 11. travnja 2012. 22:29 Napisao/la  Z. G.

Ministar vrijeđa sve redom, sudi, odlučuje, kažnjava, kaže Branko Gračanin

U srijedu navečer u loži maksimirskoga stadiona okupilo se pedesetak nekad slavnih Dinamovih nogometaši koji su željeli izraziti javnu podršku klubu i izraziti ogorčenje stanjem - oko Dinama. Oglasili su se i priopćenjem s naslovom „Izgradimo mostove zajedno“. Pred novinare su iskoračili Branko Gračanin, zvijezda šezdesetih godina, Ismet Hadžić i Tomislav Ivković kao predstavnici osvajača naslova prvaka iz 1982. te dugogodišnji fizioterapeut Joža Čačković.

- Željeli smo popričati o svemu što se događa u i oko Dinama, o odnosu ministra Željka Jovanovića, organizirane navijačke skupine, o ciljanim napadima sa svih strana. Ja sam već 30 godina u Dinamu i ovako nikad nije bilo. Pa, momčad je osvojila naslov prvaka, ali kao da nije. Gledajte, nisam ni ja zadovoljan igrom, pa mi smo 1982. godine igrali prekrasno i ovi današnji igrači ne bi došli na našu granu. Ali to je to što imamo, kaže Hadžić najavivši da će 12. svibnja na stadionu biti susret svih Dinamovih generacija pri čemu će organizirati i revijalnu utakmicu Dinama i „vatrenih“.

Ivković je, pak, istaknuo:

- Uvijek ćemo stati iza ljudi koji vode klub, neovisno o tome bili to Mamić i Barišić danas ili netko drugi sutra. Mi smo kao igrači pomogli, ali je sigurno klub puno više pomogao nama. Ministar je, svjesno ili ne, svojom retorikom potaknuo publiku da joj reakcije budu još nekorektnije i drskije nego prije. Dolio je ulje na vatru. Svi smo mi za to da se  iskorijene negativnosti u hrvatskom nogometu, ali radimo to na miran i korektan način. Ovim putem pozivam i Zvonimira Bobana i ministra Jovanovića kao i sve koji misle drukčije od nas da sjednemo za stol ili se zatvorimo na dva dana, iznesemo mišljenja da pronađemo rješenje za dobrobit našega nogometa.

Gračanin je energično ustvrdio:

- Ministar vrijeđa sve redom, sudi, odlučuje, kažnjava! HNS i Dinamo jedne od rijetkih profitabilnih firmi u Hrvatskoj. Ja se pitam što bi tek bilo da nisu! Jasno mi je koji su 'interesi' da se sruši HNS, jer se ondje okreće velika lova, ali - zašto Dinamo? To mi nikad neće biti jasno. Tko to potiče, odakle taj ministrov govor mržnje? Je li to 'genetski' kad smo dolazili u Rijeku gdje nas je čekao 'bratoubilački rat', kad je kordon policije čuvao autobus da bismo mogli kući. Onda ovi s tribine… To nije navijanje, to bih nazvao oblikom terorizma.

Čačković je podsjetio da je u Dinamu još od 1964. godine.

- Zar ne postoje neke institucije u Hrvatskoj da kažu pojedincima neka se ostave takvih izjava, takvih osveta i zlobe. Demokracija nije anarhija, tražimo od institucija da nas zaštite.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.