Dinamo u prvoj pripremnoj utakmici napunio mrežu bugarskog CSKA

Srijeda, 10. srpnja 2024. 22:15 Napisao/la  SC
Dinamo u prvoj pripremnoj utakmici napunio mrežu bugarskog CSKA
Foto: GNK Dinamo

GNK Dinamo objavio je sljedeći izvještaj:

Dinamo je autoritativno startao u novu sezonu, u svom prvom nastupu na pripremama plavi su u austrijskom Bad Radkersburgu nadigrali bugarski CSKA 1948 sa 6:2 uz čak pet pogodaka u drugom dijelu u razmaku od samo pola sata. Maksimirskim je igračima ovo, dakle, bio prvi izlazak na teren ovog ljeta.

Bio je to ujedno i dan brojnih premijera: a) Dinamo je odigrao premijernu utakmicu u novoj sezoni; b) maksimirska je momčad premijerno nastupila u novim dresovima; c) četvorica su igrača upisala svoj premijerni nastup za Dinamovu prvu momčad: Raul Torrente, Lukas Kačavenda, vratar Ivan Filipović i mladi Patrik Horvat i Marko Zebić; d) trojica su igrača postigli svoj premijerni pogodak za prvu momčad plavih: Leon Jakirović, Noa Mikić i Patrik Horvat; e) Marko Rog postigao je svoj premijerni gol u svom drugom mandatu u Dinamu; f) Sandro Kulenović zabio je svoj premijerni pogodak iz slobodnog udarca za Dinamo...

Trener Sergej Jakirović ovom je prilikom poštedio trojac vatrenih s Eura – Brunu Petkovića, Matina Baturinu i Marka Pjacu – kao i albanskog reprezentativca Arbëra Hoxhu. Nisu zaigrali ni Dino Perić niti vratari Ivan Nevistić i mladi Antonio Rajić. Koristio je 23 igrača pri čemu je na poluvremenu promijenio kompletnu postavu, a sredinom drugog dijela zamijenio dvojicu mladih stopera – na klupu povukao svog sina Leona, ujedno strijelca pogotka za 2:1, a s klupe ubacio Marka Zebića.

Prije točno godinu i tjedan dana Dinamo je istog ovog suparnika svladao na pripremama, ali s nešto skromnijih 3:2. Ovaj su put plavi bili uvjerljivi, a zanimljivo je da su snažan doprinos pružili igrači koji su uskočili na poluvremenu...

Bugari su u prvom dijelu prijetili, vratar Danijel Zagorac u pet je navrata intervenirao i spašavao opasne situacije. Kod 0:0 je kapetan Radoslav Kirilov povukao kontranapad, snažno potegnuo s dvadesetak metara u 26. minuti, a Zagorac u letu okrznuo loptu koja je potom pogodila gredu.

Dvije minute kasnije Kulenović je maestralnim slobodnim udarcem s 25 metara filigranski preko živog zida plasirao loptu u rašlje za vodstvo. Bugari su ubrzo potom dvaput sami bili na vrhu peterca, prvo Steeve Furtado, a potom i Mario Ilievski, ali Zagorac je čudesnim reakcijama sačuvao mrežu.

Ipak, u 39. je minuti osvanulo izjednačenje. U fliperu nakon udarca iz kuta lopta je došla do Reyana Daskalova koji je snažno gađao, Takuya Ogiwara izbio je s gol-crte, ali natrčao je Teodor Ivanov i zakucao za 1:1.

Upravo je Ogiwara četiri minute kasnije priredio minijaturu za pljesak nakon što ga je na lijevoj strani, jednako vještim potezom proigrao Kačavenda. Maksimirski je Japanac driblingom prošao između dvojice braniča, ali vratar Aleks Bozhev ipak je nekako odbio loptu.

I tada je u nepunih pola sata, od 51. do 80. minute, zagrebačka momčad čak pet puta parala suparničku mrežu. Rog je zavrnuo iz kornera, lopta preletjela kompletnu obranu, na desnoj je strani sam ostao mladi Jakirović i smjestio je u mrežu. Tri minute potom Horvat je s lijeva proigrao Roga, koji je iz prve s desetak metara povisio vodstvo.

Četvrti je gol kreirao mladi Branko Pavić, koji je u drugom dijelu uskočio umjesto Josipa Mišića u ulogu zadnjeg veznog. Presjekao je suparničko dodavanje, povukao napad, proigrao Mikića na desnoj strani, on oštro ubacio pred gol gdje je Ivanov, inače strijelac prvog pogotka Bugara, ovaj put zavukao loptu u vlastitu mrežu za 4:1 u 72. minuti. Fran Brodić naoko ležerno je vukao Dinamov napad pet minuta kasnije, proslijedio udesno za Mikića koji je ponovno unio nered u suparničku obranu i zabio za 5:1. Šesti je gol potpisao još jedna mlada maksimirska nada, ljevokrilni napadač Horvat. Vješto je iskoristio dodavanje Petra Sučića koji je prethodno u prodoru prodrmao bugarsku obranu... U sučevoj nadoknadi vremena Nedeljko Piščević ometao je vratara Filipovića prilikom ispucavanja, uspio mu iščeprkati loptu i zabiti za konačnih 6:2. Sljedeće iskušenje Dinamo će imati u subotu protiv turskog Beşiktaşa.

DINAMO; 1. poluvrijeme: Zagorac – Ristovski, Theophile, Torrente, Ogiwara – Mišić; Špikić, Ademi, Vrbančić, Kačavenda – Kulenović; 2. poluvrijeme: Filipović – Pierre-Gabriel, Bernauer, Jakirović (76. Zebić), Perković – Pavić; Mikić, Sučić, Rog, Horvat – Brodić

CSKA 1948; do 71. minute: Bozhev – Furtado, T. Ivanov, Rapnouil, S. Vasilev – Karagaren, Daskalov (64. Piščević), Umarbaev, Thalis – Ilievski (46. Serdyuk), Kirilov; od 71. minute: Bozhev – Furtado (82. Nguinda), T. Ivanov (82. Bidounga), Rapnouil (82. Tsenov), S. Vasilev (82. R. Iliev) – Bouzon, Boychev, Piščević, Markov – Serdyuk, Tsarev

Pripremna utakmica: Dinamo – CSKA 1948 6:2. Strijelci: 1:0 Kulenović (28.), 1:1 T. Ivanov (39.), 2:1 Jakirović (51.), 3:1 Rog (54.), 4:1 T. Ivanov (72. - autogol), 5:1 Mikić (77.), 6:1 Horvat (80.), 6:2 Piščević (90+1.)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.