Damir Krznar: Poraz ne smije ostaviti traga na momčadi u utorak

Petak, 16. srpnja 2021. 22:31 Napisao/la  SC
Damir Krznar
Damir Krznar

Dinamo je doživio poraz (0:2) u Maksimiru, Slaven Belupo u 1. kolu priredio je veliko iznenađenje:

- Vrlo dobar i organiziran Slaven u defenzivnom bloku. Mi smo tražili, tražili i tražili put do njihova gola, nije to išlo kako smo očekivali, nismo ga našli. Imali smo i dozu strpljenja u prvom poluvremenu, pa potom napravili sitne korekcije, a u trenutku kad smo polako lovili konce presjekao nas je taj nesretni prvi gol. No, rekoh, bez obzira na takav nesretan pogodak, nismo, nažalost, zaslužili više od poraza. Moramo ovaj poraz gledati izolirano, napraviti sve da momčad dignemo, jer nema vremena ni za slavlja ni za žaljenja. Da smo i pobijedili već bismo sutradan utjecali na momčad da to ostave iza sebe, tako i ovaj poraz, koji je bolan, ali uza svu njegovu bolnost moramo se od subote fokusirati na sljedećeg, europskog suparnika. Prvenstvo je maraton i sigurno ćemo ovu pogrešku ispraviti, no psihološki ona ne smije ostaviti traga na momčadi za utorak. Morat ćemo ovu gorčinu pretočiti u elan protiv Omonije, dodatnu želju i volju. Slaven je ove večeri zaista ostavio sve na terenu, pokazali su Koprivničani kako se brani rezultat, kako se brani vodstvo, a nama pouka da moramo rukama i nogama doći do pogotka, do vrata ciparskog prvaka i znati to obraniti, rekao je trener Dinama Damir Krznar.

- Prije svega bih čestitao našim igračima na lavovskoj borbi, discipliniranoj igri, izvršavanju taktičkih zadataka i na izvojevanoj pobjedi. Moramo biti iskreni, imali smo i sreće u ovoj utakmici, ali sreća prati hrabre. Znali smo kako jedino možemo protiv Dinama, prije utakmice smo joj se veselili jer je to za nas veliko bogatstvo, zbog mladih igrača i debitanata i znali smo da bez obzira na rezultat u tom nadmetanju samo dobivamo. Na kraju se dogodilo da je i rezultat pozitivan za nas. Igrali smo prilagođeno Dinamu, jer samo tako smo mogli doći do ovog do čega smo i došli. Znali smo da će Dinamo u drugom poluvremenu biti opasniji zbog igrača s klupe i bio je, a nama se dogodio zamor, no disciplina, zajedništvo, timska igra i mirnoća doveli su nas do akcije za drugi pogodak, kazao je trener Slavena Belupa Dean Klafurić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.