VILLARREAL - DINAMO Damir Krznar mora igrati na pobjedu, Unai Emery osvjedočeni majstor u pripremi kontroliranih uvjeta igre

Četvrtak, 15. travnja 2021. 10:02 Napisao/la  SC

Riječ je o tipu trenera kojemu prema shvaćanju nogometa više odgovara turnirski nego ligaški način natjecanja

Damir Krznar mora igrati na pobjedu, Unai  Emery osvjedočeni majstor u pripremi kontroliranih uvjeta igre

Dinamo večeras igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala, utakmica na stadionu El Madrigal počinje od 21 sat (Arenasport 3).

Villarreal je stekao prednost u prvoj utakmici, jedini pogodak na Maksimiru postigao je Gerard Moreno u 44. minuti iz kaznenog udarca.

U prvoj utakmici španjolska momčad opravdala je najave, odigrala je vrlo disciplinirano u obrani, posebice u drugom dijelu, tijekom cijele utakmice rezultat je kontrolirala kroz posjed lopte.

Trener Unai Emery utakmicu protiv Dinama pripremio je u stanju maksmimalne usredotočenosti na detalje, španjolski stručnjak pokazao je zašto je najbolji trener Europske lige svih vremena.

Emery je triput uzastopno osvojio Europsku ligu na klupi Seville, riječ je o tipu trenera kojemu prema shvaćanju nogometa više odgovara turnirski nego ligaški način natjecanja.

Villarreal je nakon prve utakmice ostavio dojam oprezne momčadi koja ima još dosta rezervi, treba naglasiti da je Emery objektivno u velikoj prednosti pred trenerom Damirom Krznarom.

Momčad Villarreal večeras ne mora forsirati igru na pobjedu, Emery je majstor u pripremi kontroliranih uvjeta igre, što je glavna pretpostavka uspjeha u tunirskom načinu igre.

Jasno, Villarreal ima dovoljno kvalitetne igrače da Emery može birati različite načine igre u utakmice protiv Dinama.

Nema dvojbe da Dinamo ima dovoljno individualne kvalitete utakmicu na El Madrigalu učiniti neizvjesnom, Krznar zna da će se Emery postaviti slično kao u prvoj utakmici.

Dinamu je ključno postići prvi pogodak na utakmici:

- U idealnom scenariju se nadamo odigrati utakmicu bez primljenog gola, dobro i odgovorno se postaviti u defenzivnom bloku, odraditi sve defenzivne zadatke, a vjerujem da imamo snage i rezerve za postići pogodak. Već s 1:0 bismo bili u vrlo komotnoj situaciji, ali ne volim unaprijed govoriti o razvoju situacije. Glupo je reći, ali našu najveću šansu vidimo u rezultatu koji imamo. Nema više kalkulacija. Ono što smo imali izgubiti, izgubili smo ovdje, a sada možemo samo dobiti. Zadatak je vrlo jednostavan - pobijediti. Bez obzira na ishod prve utakmice mi zaista živimo lijepe dane, a momčad je motivirana i raspoložena. Ne idemo tamo s bijelom zastavom. Od prvog do zadnjeg svi vjerujemo da možemo napraviti još jedan podvig, kazao je Krznar.

Objektvno, ključeve prolaza u polufinale u rukama drži Emery:

- Dinamo je dobra momčad pa se pripremamo kao i za prvu utakmicu. To je momčad koja igra da bi pobijedila, koja je navikla pobjeđivati, a kada mora učiniti zaokret, kao što je sada slučaj, ima puno načina kako to ostvariti. Zna napadati iz protuudara pa kombinatorikom, preko krila, opasna je iz veznog reda na čelu s Ademijem. Kada se postavi i defenzivno kao u Zagrebu, također je opasna po vrata protivnika, što je pokazala u prvoj utakmici, kada je imala svoje dobre trenutke. Poštujem Dinamo, svašta može dogodili, ali bitno je da čitavo vrijeme ostanemo hladne glave. Bit će teška utakmica i mi smo toga svjesni, rekao je Emery.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.