Član IO-a koji je podržao odluku da Mamić nije oštetio Dinamo, priča o izvlačenju novca iz kluba!

Srijeda, 04. siječnja 2023. 00:25 Napisao/la  SC

Dio IO-a i Skupštine želi da prestane izvlačenje novca iz Dinama, to jest da se Zdravku Mamiću onemogući da upravlja sportskom politikom kluba, kaže Ognjen Naglić

Ognjen Naglić i Zdravko Mamić
Ognjen Naglić i Zdravko Mamić

Ognjen Naglić, član Izvršnog odbora Dinama, u razgovoru za Index objasnio je kako je Dinamo ostao bez 8,5 milijuna eura.

- Ne radi se ni o kakvom sukobu Mamić - Antolić. Naime, dio IO-a i Skupštine ne želi da se grubo krše zakoni RH. Žele da prestane izvlačenje novca iz Dinama, to jest da se Zdravku Mamiću onemogući da iz zbjega u BiH upravlja sportskom politikom kluba, dakle dovođenjem i prodajom igrača. Od 2016. do 2021. Dinamo je raznim menadžerima za posredničke usluge isplatio više od 250 milijuna kuna. Inače, UEFA preporučuje 3 posto, a tolerantna marža je do deset posto. Dinamo je u spomenutom razdoblju isplaćivao u prosjeku 18,18 posto. Dogodilo se da je posao prelaska Nikole More u moskovski Dinamo vrijedio 9 milijuna eura, a da je u klub ušlo 4,5 milijuna. Za prelazak Ante Ćorića u Romu, Talijani su isplatili 8 milijuna eura, a klub je dobio samo 4 milijuna, pojasnio je Naglić.

Isti je Naglić donedavno podržavao jednoglasnu odluku Skupštine da Zdravko Mamić nije oštetio Dinamo.

Odluka je donesena tijekom pravosudnog procesa na kraju kojega je Mamić pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama o čemu je Naglić mudro šutio sve dok se nije priklonio klupskoj struji koja bi se htjela riješiti Mamića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.