Branko Ivanković, trener Dinama: Očekujem da momčad pokaže pravi inat protiv Rijeke

Subota, 05. listopada 2013. 16:15 Napisao/la  SC

Rijeka je sjajno ukomponirana momčad, odlično selekcionirana i rezultati su ti koji su dodatno dignuli samopouzdanje. Naravno, onda dolazi i sjajna atmosfera u momčadi, a upravo je to ključno za prave rezultate, kaže Ivanković o Rijeci

Trener Dinama Branko Ivanković došao je dan uoči derbija s Rijekom na konferenciju za medije i najavio kako očekuje dobru utakmicu i vjeruju u pobjedu svoje momčadi.

 

 

- Prije svega bih želio čestitati Rijeci na nizu odličnih rezultata kao i remiju u Europa ligi te mislim da je to ujedno i najbolja pozivnica za derbi utakmicu između prve i druge momčadi u prvenstvu. Rijeka je sjajno ukomponirana momčad, odlično selekcionirana i rezultati su ti koji su dodatno dignuli samopouzdanje. Naravno, onda dolazi i sjajna atmosfera u momčadi, a upravo je to ključno za prave rezultate. Benko? Nije on slučajno tu gdje je, jer je i prošle sezone bio najbolji strijelac i ponajbolji igrač lige. Uz sve ostale napadače sigurno će biti prijetnja, ali nisu im samo napadači opasni nego cijela momčad i s razlogom su u vrhu hrvatskog nogometa Očekujem da moja momčad pokaže pravi inat, da dokažu da mogu i znaju te da ne nose slučajno dres Dinama i vodeća su momčad na ljestvici. Sigurno nisu zaboravili igrati nogomet preko noći. Očekujem dobru igru i tri boda, a ime i snaga protivnika sugeriraju kako nas čeka prava utakmica u istoj takvoj atmosferi gdje vjerujem da će biti puno navijača, naših i njihovih, kaže Ivanković

 

Atmosfera u momčadi nije idealna nakon nekoliko lošijih rezultata:

- Sigurno da nije ugodno gubiti utakmice i ne ostvarivati rezultate kakvi se očekuju i mogu napraviti, ali moji igrači su to sve stavili iza sebe, moramo se uzdignuti iznad toga jer nemamo puno vremena "vidati rane". Povratak na pravi put je proces, treba određeni period i velike promjene se ne mogu napraviti preko noći. Problem je prije svega u navikama igrača, a glavni je naglašena agresivnost bez koje danas nema modernog nogometa. Isto tako je tu i kolektivna igra što je vrlo teško brzo napraviti budući da imamo dosta novih igrača, gotovo cijelu novu momčad. Očekujem da momčad pokaže pravi inat, da dokažu da mogu i znaju te da ne nose slučajno dres Dinama i vodeća su momčad na ljestvici. Sigurno nisu zaboravili igrati nogomet preko noći te uz podršku navijača želimo doći do tri boda i učvrstiti prvo mjesto, zaključuje Ivanković.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.