Branko Ivanković, trener Dinama: Nemamo izbora, moramo osvojiti tri boda protiv Rijeke!

Petak, 04. listopada 2013. 12:35 Napisao/la  SC

Dinamo odavno nije izgledao nemoćnije nego ove sezone, kada je Zdravko Mamić pokupovao (Suodani, Fernandes, Pinto, Lima, Sare…) sve što se moglo naći na europskom tržištu za relativno pristojan novac

Branko Ivanković u trećem mandatu na klupi Dinama uspio je pobijediti samo Osijek. Izgubio je od Hajduka, izgubio je dvije utakmice u Europskoj ligi, odigrao neodlučeno protiv Zadra. Ako je pobjeda u Kupu u Suhopolju neka utjeha, OK.

Međutim, Dinamo odavno nije izgledao nemoćnije nego ove sezone, kada je Zdravko Mamić pokupovao (Suodani, Fernandes, Pinto, Lima, Sare…) sve što se moglo naći na europskom tržištu za relativno pristojan novac.

- Nažalost, radili smo nevjerojatne pogreške. Ludogorec nas je dobio s uvjerljivih 3:0, ali mišljenja sam da je to nepravedno. Mi smo imali svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Tko zna što bi bilo da smo zabili gol, siguran sam da bi to drugačije završilo. Pripremili smo se za Ludogorec, ali sami smo si zabili golove, rekao je Ivanković.

- Gubio sam utakmice u svojoj karijeri, ali nikada nisam izgubio na ovako smiješan način. Napravili smo toliko pogrešaka koje si jedna ozbiljna ekipa ne smije dopustiti. Ovo je već stvarno previše. Imali smo svoje prilike, izgubili i to nam se više puta već događa te jednostavno moramo nešto učiniti; preuzeti odgovornost, više rizika i jednostavno dati sve od sebe da ovo sve skupa prestane. Pa ako treba ići i glavom kroz zid samo da počnemo pobjeđivati, rekao je kapetan Dinama Joe Šimunić.

- Ludogorec nije bio bolji na terenu, a mi smo na kraju izgubili 0:3. Imali smo par odličnih prilika tijekom utakmice, promašili smo te prilike i primili jednostavno nevjerojatne golove. Naravno da smo tužni zbog ovoga večeras, nismo uopće željeli niti mislili da će tako završiti, ali moramo biti svjesni da su pred nama još četiri bitne europske utakmice, kazao je Josip Pivarić

- Nemam običaj govoriti "sorry" jer to znači slabost i priznavanje pogreške, ali ovo je situacija kada jednostavno moramo reći "sorry" klubu, gradu, navijačima koji žive za ovaj klub i sve koji su uz nas. Igrali smo ispod svake razine i nije uopće bitno što mi smatramo da smo kvalitetna momčad ako to ne pokazujemo tamo gdje je bitno, rekao je Pinto.

Dinamo je u problemima, a i nedjelju stiže Rijeka koja nije doživjela ni jedna poraz u prvenstvu:

- Treba sada dignuti ekipu i krenuti dalje. Nemamo vremena sada razmišljati o Ludogorecu, okrećemo se Rijeci jer moramo uzeti sva tri boda u nedjelju, kaže Ivanković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.