BBB, priopćenje: Ovakav sustav odlučivanja čedo je lokalne i državne politike

Subota, 24. prosinca 2022. 15:46 Napisao/la  SC
BBB, priopćenje: Ovakav sustav odlučivanja čedo je lokalne i državne politike

BBB objavili su sljedeće priopćenje:

Sada kad su svi akteri upoznali širu javnost sa svojim motivima u borbi za klub, valjda se očekuje i od nas da iznesemo svoj stav.

Pa da 790. put od nadležnih tijela kluba zatražimo da pred Skupštinu stave prijedlog o izmjenama klupskog Statuta kojima bi se stalo na kraj lešinarenju nad Dinamom.

I onda bismo trebali očekivati da jedno duboko kompromitirano tijelo kluba kao što je Skupština, u interesu Dinama, izglasa promjene koje bi mu povratilo legitimitet. Da sva ta sila Mamićeve rodbine, kumova, vozača i satelita glasa u interesu kluba.

Po sastavu, odlukama koje su donosili i načinu na koji se u nju delegira to tijelo izgleda i funkcionira kao kartel i njegova svrha je prije svega da se zaštite privatni interesi nekolicine. Samim tim je nemoguća bilo kakva vrsta obrata koja uključuje neku drugačiju opciju od one koja uključuje interese neke druge grupacije.

Ovakav sustav uređenja kluba čedo je prije svega lokalne i državne politike koja uvijek pronađe svoj interes u održavanju ovakvog stanja. Godine prolaze, a svi se prave ludi i banaliziraju ovakav nakaradan ustroj kluba koji je već rezultirao brojnim aferama i malverzacijama.

Bez izmjena Statuta apsolutno ništa se neće promijeniti u upravljanju klubom. Sve one dobre, pozitivne stvari zasjenit će sramoćenja kojima svjedočimo ovih dana. I nove afere i pravosudni procesi koji slijede i koji će tek isplivati.

Kao što mi nemamo iluzije da će se problem riješiti iznutra, tako ni vlast u Gradu i državi ne bi trebala imati iluzije da će biti lišena svoje odgovornosti, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.