Arijan Ademi: U nogometu si uvijek onoliko dobar koliko ti protivnik to dozvoli

Utorak, 06. rujna 2022. 22:03 Napisao/la  SC

Bez obzira na loš tonus momčadi Thomasa Tuchela, ipak je veliki broj igrača ove momčadi Chelseaja osvojio Ligu prvaka prije dvije sezone

Arijan Ademi: U nogometu si uvijek onoliko dobar koliko ti protivnik to dozvoli
Foto: Facebook/GNK Dinamo

Dinamo je iskoristio loše razdoblje Chelseaja, koji na početku sezone ne igra na očekivanoj razini i ostvario jednu od najvećih pobjedu u klupskoj povijesti.

Bez obzira na loš tonus momčadi Thomasa Tuchela, ipak je veliki broj igrača ove momčadi Chelseaja osvojio Ligu prvaka prije dvije sezone:

- U nogometu si uvijek onoliko dobar koliko ti protivnik to dozvoli. A mi njima danas nismo dali da igraju i zato su bili ispod svoje razine, kazao je Arijan Ademi i dodao:

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, pobijedili moćnog protvnika, bili dominantni, a odlično smo se branili kad je trebalo. Zaslužena pobjeda i zato čestitam svima, treneru, suigračima i fantastičnim navijačima. Svjesno smo im prepustili loptu, igrali smo visoki presing, dobro smo sve odradili, ali ima prostora da budemo još bolji. Uspjeli smo se obraniti najviše kad je trebalo, a Livaković je bio sjajan, skinuo je dvije velike prilike, kaže Ademi.

- Sigurno da je ovo povijesna utakmica. Dobili smo vrijedna tri boda protiv moćnog Chelseaja. Čestitam svojim igračima na 90 minuta utakmice u kojoj su bili do kraja koncentrirani, nismo imali nijednu lošu poziciju u momčadi. Presretan sam. Slijedi Gorica, ja sam mislima već tamo i čeka me težak susret. Dečki su objeručke prihvatili nametnute zadatke i zato su nagrađeni. Na terenu je bilo važno zadržati dubinu i limitirati njihovu brzinu. Ne bih rekao da su imali neke čiste situacije. Imali su pokušaje što je logično, ali imali smo i mi. Mene veseli da su igrači svih 90 minuta zadržati koncentraciju, a i energetski su bili OK. Nama je HNL svetinja, pristupamo ozbiljno svakoj utakmici, imamo jednog respektabilnog rivala Hajduka i okrećemo se sada HNL-u, rekao je Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.