Ante Čačić: Doveden sam za pet posljednjih kola, o ostalom razgovarat ćemo kasnije!

Nedjelja, 15. svibnja 2022. 12:21 Napisao/la  SC

Trener Šibenika Dean Računica bio je šokiran kada mu je nekoliko naviača na treningu reklo da protiv Dinama mora igrati s juniorima, Računica je dite Hajduka...

Ante Čačić
Ante Čačić Foto: GNK Dinamo

Dinamo danas u Šibeniku može obraniti titulu prvaka.

Ako Dinamo pobjedi Šibenik, kolo prije kraja postat će matematički nedostižan Hajduku protiv kojega igra u zadnjem kolu na Maksimiru.

Utakmica visokog uloga za Dinamo proglašena je visokorizičnom.

Prema najavama domaćina, na tribinama se očekuje oko 3500 gledatelja, što bi trebala biti najveća posjeta od 2010. godine i uzvratne utakmice finala Kupa između Šibenika i Hajduka.

Zanimljivo je da u Šibenik najavilo dolazak oko 2000 BBB-ovaca iako je Dinamo dobio uobičajenu kvotu od 638 karata za istok.

U najavi utakmice prevladavao je uobičajeni folklor o tome da će Hajduk za pobjedu ili remi stimulirati igrače Šibenika, što je u velikoj broju europskih država dozvoljeno, trener Šibenika Dean Računica bio je šokiran kada mu je nekoliko naviača na treningu reklo da protiv Dinama mora igrati s juniorima, Računica je dite Hajduka...

Dinamo od pamtivijeka ima veliki broj navijača u šibenskoj regiji, jedinoj u Dalmaciji koja ne diše punim plućima za Hajduk.

Jedno je prije utakmice izvjesno, Dinamo sam odlučuje o svojoj sudbini u utakmici protiv najslabije momčadi HNL-a u drugom dijelu sezone:

– Učinit ćemo sve da dobijemo, ali utakmica neće biti nimalo lagana. Moj optimizam proizlazi iz posljednjih utakmica, pogotovo ove s Osijekom. Učinit ćemo sve da se vratimo s naslovom prvaka u Zagreb. Igrači su svjesni da je sve u našim rukama. Vidim ozbiljnost u momčadi, način na koji smo pobijedili Osijek veliki je poticaj igračima. Rekao sam im: Da sad u Šibeniku igramo u petom kolu, opet bismo imali imperativ pobjede, išli bismo na isti način na pobjedu. Ovo je pak dodatni motiv da stavimo "točku na i", kazao je trener Dinama Ante Čačić, koji je ovako odgovorio na pitanje hoće li ostati na klupi Dinama iduće sezone:

– Želim ponovno podignuti trofej prvaka! Doveden sam u Dinamo za ovih pet posljednjih kola i nakon toga sam slobodan kao trener, a o svemu ostalome razgovarat ćemo nakon svega, poručio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.