Ante Čačić: Ova utakmica nam je generalna priprema za Milan

Četvrtak, 20. listopada 2022. 10:36 Napisao/la  SC

Ritam HNL-a i Serie A nije isti, ali Hajduk će uložiti sve da dođe do troboda, kaže trener Dinama uoči utamice u petak

Ante Čačić: Ova utakmica nam je generalna priprema za Milan

Hajduk i Dinamo u petak (18) na Poljudu igraju derbi 14. kola.

- Najveći hrvatski derbi, veselim se tome, kao i moji igrači. Čeka nas zaista jedan prekrasan ambijent, domaćini to znaju napraviti. Mi smo u zaista dobrom raspoloženju, u želji da mjesec završimo na najbolji mogući način. Nema bolje generalke za Milan od Poljuda. Pokvarilo nas je i zabrinulo to što smo zbog crijevne viroze u petak na treningu nije bilo Nevistića, Bulata i Emrelija, a sada su se priključili Ljubičić i Štefulj. Očekivanja su velika, interesira me da pokažemo kvalitetu, ona će odlučiti tko će izaći kao pobjednik iz tog susreta. Pokazali smo zorno u zadnjih par mjeseci da imamo kvalitetu protiv svakoga, da sa svima možemo tražiti tri boda. Imperativ je da budemo na maksimumu, u dobrom smo ritmu. Tu smo u prednosti, a što se tiče domaćina, u tonusu su, s 13 od 15 osvojenih bodova pod novim trenerom. Imat će pune tribine, garantirat će to da ćemo gledati dobru utakmicu. Ja sam optimist, vjerujem u to da ćemo pokazati kvalitetu, kazao je trener Dinama Ante Čačić.

Dinamo bi pobjedom stekao praktično nedostižnu prednost već u listopadu:

- Ostale su još dvije trećine prvenstva, 72 boda je u opticaju. Ova utakmica neće riješiti prvenstvo. Ono će i dalje biti živo. Dinamu je važno da igra iz utakmice u utakmicu, treba držati tu dinamiku, to smo do sada uspješno činili, nadam se da ćemo napraviti to i sutra. Prvenstvo nije gotovo bez obzira na razliku. Hajduk ima ambicije i ozbiljne pretpostavke za to, ne treba zanemariti dizanje Osijeka. Oni mogu ući, već i jesu u dobroj seriji. Moramo biti koncetrirani. Ova utakmica nam je generalna priprema za Milan. Pravi podražaj možemo dobiti na ozbiljnim utakmicama, a ova će biti takva. Ritam HNL-a i Serie A nije isti, ali Hajduk će uložiti sve da dođe do troboda. Podražaj je veliki, ako odgovorimo na pravi način, dobit ćemo to što smo htjeli u probi za utorak, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.