Ante Čačić: Najvažnije je da smo ostali živi nakon ove utakmice

Utorak, 16. kolovoza 2022. 23:32 Napisao/la  SC

Dobro ćemo se pripremiti, dobro ćemo izanalizirati ovu utakmicu i vjerujem da ćemo biti spremni, rekao je trener Dinama

Ante Čačić
Ante Čačić Foto: Screenshot

Ante Čačić, trener nogometaša Dinama, nije bio pretjerano razočaran ishodom prve kvalifikacijske utakmice za plasman u Ligu prvaka.

- Ovo je prvo poluvrijeme, domaćin je zasluženo slavio, ali smatram da smo mi na domaćem terenu favoriti i da ćemo to dokazati. Imamo osam dana do tog uzvrata i pripremit ćemo se kvalitetno za to. Moram pohvaliti domaćine, zaista su dobra momčad, mobilna, odlično igraju na ovom njihovom terenu. Mi smo imali perioda jako dobrih dionca u igri, nismo uspjeli iskoristiti neke od jako dobrih prigoda, ali mislim da su domaćini na kraju zasluženo ostvarili pobjedu.

Bodo Glimt poveo je nakon pogreške zadnje linije Dinama, odnosno u trenucima kada su modri imali apsolutnu kontrolu nad utakmicom.

- Znali smo da moramo paziti na te ubačaje, ali Pellegrini je zaista dobro reagirao. To nam je bio šok, ali uspjeli smo se drugo poluvrijeme ipak ustabiliti. To drugo poluvrijeme nam daje nadu da možemo dobro odigrati u uzvratnom susretu. Puno smo bolje djelovali u drugom dijelu, ali to nam je malo i rezultat pridonio. U prvom dijelu domaćini su bili puno goropadniji, u drugom dijelu su imali 1:0 i to je bila drugačija situacija. No, dobro ćemo se pripremiti, dobro ćemo izanalizirati ovu utakmicu i vjerujem da ćemo biti spremni.

Nogometaši Bodo Glimta uživaju status domaćinske momčadi, to bi trebao biti adut više u rukama modrih.

- To govore njihovi rezultati, na gostovanju su puno skromniji. U prilog im ide ova podloga, to je hendikep za svaku momčad koja kod njih dođe. Ne treba niti spominjati koje su ovdje zvučne momčadi stradale. No, najvažnije je da smo ostali živi nakon ove utakmice i nadam se da će pun Maksimir biti jako bitna spoznaja za suparnika. Istina, hendikep nam je treći žuti karton Mišića, ali to ćemo nekako riješiti. 

Modre u subotu očekuje derbi protiv Osijeka, u Maksimiru nisu razmišljali o odgodi.

- Nismo razmišljali o odgodi, do subote ima četiri dana, nakon toga opet imamo četiri dana do utakmice protiv Bodo Glimta, mislim da je to sasvim dovoljno vremena da se momčad oporavi, zaključio je Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.