Ante Čačić: Dinamo nije kanta za napucavanje, moramo biti sretni

Ponedjeljak, 24. listopada 2022. 21:58 Napisao/la  SC
Ante Čačić: Dinamo nije kanta za napucavanje, moramo biti sretni

Dinamo u utorak igra protiv Milana na Maksimiru:

- Pred nama je velika utakmica i zbog rezultata i jer nam dolazi velika momčad. Sretan sam što Hrvatska ima ovakav spektakl. Milan je sigurno favorit, ali Dinamo ne bježi od izazova. Napravit ćemo sve da naši navijači koji će napuniti Maksimir budu zadovoljni. Ako bude tako onda, uz dozu sporstke sreće, možemo do željenog rezultata. Želim da si nemamo što za predbaciti. Stanje u ekipi je dobro, svi su dostupni osim Boška Šutala. Ovo je 26. utakmica u sezoni i uspjeh je da imamo toliko zdravih igrača. Moramo biti hrabriji i kuražniji kad imamo loptu u posjedu, biti okomitiju, sviše igrača doći u suradnju. Koncentrirani svih 90 minuta jer imaju odlične pojedince. Ambicije su Milana da završe u proljeću u Ligi prvaka. Moramo biti kvalitetni u bloku, imamo igrača koji mogu izaći u tranziciji, kazao je trener Ante Čačić.

Kako vam je izgledao Chelsea u Milanu?

- Mi smo slično htjeli igrati u i Milanu. Nesretni kazneni udarac koji je dao prednost Milanu. Onda smo nakon krivog pasa primili gol u 48. minuti. Nismo kleknuli, zabili smo gol. Ali tada smo vidjeli da Dinamovo protiv Milana može igrati. Svjesni su i oni da nije drastična razlika u kvaliteti. Ako budemo svoji svih 90 minuta, onda nam šanse rastu.

Kako zaustaviti Leaa?

- Moramo učiniti sve da mu skratimo prostor da ne koristi svoju brzinu. Ali ako stojimo nisko, teško se dignuti. No, može na se otvoriti prema naprijed. Optimist sam. Igramo Ligu prvakom Dinamo nije kanta za napucavanje; Moramo biti sretni. Ne smijemo biti u grču i da nadam se da ćemo razveseliti navijače.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.