Dinamo i Hajduk igraju 60. derbi: Splićani se ne boje, modri traže potvrdu naslova

Petak, 16. ožujka 2012. 15:57 Napisao/la  I. J., Z. G.

Najslađe je potvrditi naslov protiv Hajduka, kaže Ante Čačić, trener Dinama koji ispred Hajduka ima deset bodova prednosti deset kola prije kraja prvenstva

Subotnji derbi Dinama i Hajduka (18 sati) koji se igra na maksimirskom travnjaku u taboru bijelih dočekuju potpuno opušteno rasterećeno. Ništa čudno! Aktualni prvak ima deset bodova viška na svom kontu u odnosu na bijele. Modri imaju bolji, kvalitetniji igrači kadar, Balakov to ne poriče, ali poručuje.

- Ne bojimo se niti jednog igrača Dinama. Svaki za sebe je posebna klasa, no oni su jaki kao momčad. Već nekoliko godina igraju zajedno i to je njihova velika prednost. Neki od mojih igrača prvi puta će igrati ovako značajnu utakmicu. Najvažnije je da ne podlegnu atmosferi iako za to nemaju nikakvog razloga. Istina, ovo je posebna utakmica u odnosu na neku drugu prvenstvenu, ali trebaju u susret ući s razmišljam kako da odigraju što bolje, kazao je Balakov.

Hajdukov trener neće promijeniti sustav igre ( 4-1-4-1) samo će malo drugačije posložiti momčad, točnije Andrića će vratiti na poziciju zadnjeg veznog, Milović će zauzeti mjesto u zadnjem redu, a iz početne jedanaestorice ispast će Caktaš.

- Ako budem nešto mijenjao u momčadi bit će to samo jedna izmjena. Mi imamo svoj način igre i od njega nećemo odustati bez obzira što za protivnika imamo Dinamo. Želja mi je da od derbija najveću korist ima hrvatski nogomet. Sigurno je da će u Maksimir doći puno menadžera koji će doći pogledati neke igrače. Derbi uvijek sa sobom nose nešto posebno.


S druge strane Dinamo se bavio nekim drugim pitanjima. Dinamov sportski direktor Zoran Mamić svojedobno je priznao da mu je žao što „plavi“ nisu uspjeli iz Zadra dovesti Marina Tomasova. Hajduk je ipak bio brži… No, Dinamov trener Ante Čačić na svom je radaru fokusirao jednoga drugog Hajdukova igrača.

- Na Poljudu postoji igrač kojega bih volio vidjeti u Dinamu. Ante Vukušić! Jako mi se dopada, jer ima lijepo ime. Šalim se. Naravno da Hajduk ima dosta dobrih igrača, a Vukušića sam spomenuo zato što dobro igra i traži dubinu…, kaže Čačić.

Vukušić će dubinu tražiti i u subotu pred Dinamovim vratima. Izvjesno je da se Hajdukovi napadači neće morati hrvati s Josipom Šimunićem, koji će zbog ozljede propustiti derbi.

- Igrat ćemo bez Šimunića pa će stoperski par biti Vida i Tonel. Tko će biti u napadu? Beqiraj! Raduje me što je ovaj tjedan Sammir odradio sve treninge, išao maksimalno. Najvjerojatnije će igrati od prve minute. Veseli me atmosfera u svlačionici, radni zanos, a raduje me i lijepo vrijeme pa očekujem korektan posjet na tribinama. Volio bih da bude između oko 20.000 ljudi. Jako bi me veselilo da utakmica bude sadržajna i da sportska javnost bude zadovoljna. I da mi, naravno, budemo zadovoljniji. Ma, najslađe je potvrditi naslov protiv Hajduka, ustvrdio je Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.