Vice Sep, predsjednik Škrljeva: Više me iznenađuje slaba predstava Zagreba od pobjede Gorice

Srijeda, 23. ožujka 2016. 22:56 Napisao  Patrik Mršnik

Moram reći da me više iznenađuje loša predstava Zagreba, momčadi koja bez većih poteškoća može igrati ABA ligu, nego dobro izdanje Gorice, kaže predsjednik Škrljeva

Bilo je blizu, ali ostalo je daleko. Liga za prvaka sišla je s autoceste na čvoru Sveti Kuzam, ali je umjesto skretanja za dvoranu na Mavrincima nastavila ravno prema Čavlima odakle se uputila na autocestu prema Zagrebu, to jest Velikoj Gorici. Bila je na lokalnim cestama Bakra i njegove okolice prisutna tek nekoliko minuta, točno onoliko koliko je Zagreb imao vodstvo u Velikoj Gorici, sve dok se susret u tamošnjoj dvorani srednje škole opet nije okrenuo u korist domaćina.

Predsjednik košarkaša Škrljeva može biti ponosan. Stvorio je priču o kojoj se priča i daleko izvan administrativnih granica grada Bakra i Primorsko-goranske županije. Klub je zavrijedio nacionalni TV-prijenos u kojem je pokazao kvalitetu, javnost je upoznala novu zdravu sredinu u kojoj je košarka postala dijelom subotnjih rituala.

- Žao nam je zbog neulaska u Ligu za prvaka zato jer smo odigrali odličan drugi dio sezone. Na našim je utakmicama atmosfera uvijek na vrhunskoj razini, dvorana je krcata, ali ona nažalost neće vidjeti nove obračune s najboljim hrvatskim klubovima. Ono što me kao predsjednika još više boli je činjenica da smo trenutno tek negdje na pola puta. S omjera 10-10 pali smo na 5-5 i praktički pretposljednje mjesto u Ligi za ostanak, kaže Vice Sep.

Škrljevo će u novom natjecanju koje kreće 9. travnja imati relativno jednostavan, ali nimalo lagan zadatak. Protiv šibenskog Jollyja, Osijeka, Zaboka, Alkara i Kaštele trebat će izbjeći jednu od posljednje dvije pozicije. Zadnja momčad ispada, pretposljednja pak ide u kvalifikacijski dvomeč s drugoplasiranom momčadi kvalifikacija iz reda A-2 ligaša.

- Sve ono što smo radili od početka prosinca do sada palo je u vodu. Pobjede protiv Splita, Šibenika i Kvarnera sada su potpuno irelevantne zbog takvog sustava natjecanja, koji ne vrednuje vrhunske senzacije. Nažalost po nas, dogodilo se jedno iznenađenje u kojem je Gorica protiv Zagreba odigrala vrhunsku utakmicu, rekao je Sep.

Ne smije se smetnuti s uma, Škrljevo će svoj niz dana bez poraza sigurno produljiti na dva mjeseca. Srijeda je bila četrdeset i sedmi dan otkako su zeleni s Mavrinaca posljednji puta poraženi.

- Pobjedu u Splitu posvetit ćemo svim onim navijačima koji su cijele sezone bili uz nas. Žao mi je što Liga za prvaka zajedno s Cibonom, Zadrom i Cedevitom neće vidjeti tu dvoranu i  atmosferu koju naši navijači  mogu pružii. Nema veze, igrat će se tamo gdje će se igrati. Glede utakmice u Velikoj Gorici, moram reći da me više iznenađuje loša predstava Zagreba, momčadi koja bez većih poteškoća može igrati ABA ligu, nego dobro izdanje domaćina, rekao je predsjednik Škrljeva.

Slijedi dakle, Liga za ostanak. Škrljevo poput velikog broja momčadi ulazi s omjerom 5-5, pamte se dvije pobjede protiv Kaštele, ali i dva poraza od Jollyja.

- Da smo od početka sezone imali iole ozbiljniji rejting, mislim da osiguravanje Lige za prvaka ne bi dolazilo u pitanje. Međutim, mi smo novaci u ligi, a svaki novak mora proći određeni proces inicijacije. Mi smo na to spremni, ako je to cijena koju moramo platiti - pristajemo. Velim, sada nam se na pravi način valja pripremiti za nove zahtjevne obveze, svaka će momčad u Ligi za ostanak tražiti bilo kakvu šansu za pozitivan rezultat, a mislim da mi tome svemu možemo odgovoriti i parirati, rekao je Sep.

Svlačionica na Mavrincima neće vidjeti nova lica ovoga proljeća, jedina kadrovska promjena dogodit će se u povratku Karla Molnara s posudbe u A-2 ligašu Labinu.

- Moramo se najprije zaliječiti i oporaviti. I u Splitu smo odigrali bez Kusa i s načetim Perkovićem, koji je herojski stisnuo zube. Ovi dečki su pokazali da su na pragu Lige za prvaka i jedino što mogu je da im na svemu čestitam. Partija u Splitu pokazala je koliko želimo to peto mjesto. Nismo uspjeli, ali sutra je novi dan. Dan u kojem će nam još više nego prije trebati podrška navijača, zaključuje Sep.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.