Veljko Mršić: Najlakše bi bilo podviti rep i otići, no košarka nam je dala sve

Petak, 03. svibnja 2019. 20:12 Napisao/la  SC
Veljko Mršić
Veljko Mršić Foto: HKS


Veljko Mršić predstavljen je kao novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije:

- Prije svega zahvaljujem čelnicima Saveza na povjerenju, sretan sam zbog ovog izbora i jedva čekam da sve počne i da pokušamo napraviti najviše što se može. Zvat ćemo one igrači koji su najbolji u datom trenutku i koji su spremni da hrvatska košarkaška reprezentacija ostvari neke ciljeve koje smo zadali. Ambiciozan sam, imam vjere u sebe i u hrvatsku košarku. Najlakše bi bilo podviti rep i otići, no košarka nam je dala sve. To što jesmo smo zbog toga što smo igrali ovdje, u Hrvatskoj, tu smo nešto napravili. Košarka nam je mnogo toga omogućila i to trebamo vratiti. Obavio sam razgovore s čelnim ljudima Saveza, iznio sam im svoje ideje, našli smo se i sada idemo raditi, rekao je Mršić.

Prva akcija reprezentacije bit će ljetna NBA liga u Las Vegasu, što će biti prvi nastup naše reprezentacije na tom natjecanju:

- Pokušat ćemo napraviti u tom trenutku najbolju moguću selekciju. To je velika prilika za promociju naše košarke. Ujedno je i prilika da se kroz dva tjedna priprema i desetak dana turnira postave konture reprezentacije. Bilo bi dobro da dobijemo bar 7-8 igrača koji će kasnije biti u kvalifikacijama za EuroBasket i to mi je neki cilj. Također mi je želja da naši NBA igrači dođu tamo i budu dio reprezentacije, kao što npr. James Harden dođe dati podršku Houstonu, svojim mladim suigračima i trenerima. Želim da počnemo stvarati pozitivnu atmosferu oko i unutar selekcije, rekao je Mršić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.