Nikola Rukavina novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza

Subota, 08. listopada 2022. 14:52 Napisao/la  SC
Nikola Rukavina
Nikola Rukavina Foto: HKS

Nikola Rukavina novi je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, odlučeno je na izvanrednoj izbornoj sjednici.

Rukavina će tu dužnost obavljati do kraja mandatnog razdoblja, odnosno do sljedeće godine. 

Kao v.d. predsjendika Rukavina je bio i jedini predloženi kandidat, a donedavni potpredsjednik Upravnog odbora HKS-a izabran je jednoglasno, sa svih 61 glasova prisutnih zastupnika od ukupno 70, koliko u ovom sazivu broji Sabor.

Rukavina se zahvalio na podršci i povjerenju, posebno naglasivši zasluge dosadašnjeg predsjednika Stojka Vrankovića, sve pokrenute projekte i mnoga otvorena vrata upravo zahvaljujući utjecaju donedavnog predsjednika.

"Želim Vam se zahvaliti na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika Saveza. Izuzetno mi je drago da ste prepoznali smjer kojim želimo da se hrvatska košarka kreće, napore koji su uloženi na svim razinama, od ulaganja u sve lige, preko izričitih poticaja na sudjelovanje u europskim natjecanjima, do važnosti inzistiranja na značaju nacionalne lige", među ostalim je istaknuo novi predsjednik te konstatirao:

"Naši se ciljevi mogu ostvariti samo kontinuiranim radom jer razvoj i popularizacija košarke su imperativ. Stoga mi je, naglasit ću još jednom, čast da mogu, zajedno sa svojim suradnicima i uz vašu podršku i povjerenje nastaviti sa započetim radom i ostvarivati sve ono čemu težimo".

Po izboru predsjednika jednoglasno je dano povjerenje trima novim članovima Upravnog odbora. Ostavke su ranije dali i Ivan Artuković, Mladen Bušić i Renato Martinko, a njihova mjesta zauzeli su Bernard Budimir, Josip Milaković i Ivan Matančić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.