HRVATSKA PROTIV SLOVENIJE Luka Dončić: Svi znamo zbog čega smo došli u Pirej! Prvi zadatak neće biti lagan, jer Hrvatska ima nekoliko odličnih pojedinaca koje dobro poznajemo!

Utorak, 02. srpnja 2024. 08:30 Napisao/la  SC

Ovo su utakmice za plasman na Olimpijske igre, ništa drugo nas neće zadovoljiti, poručio je ponajbolji košarkaš na svijetu

Luka Dončić
Luka Dončić Foto: KZS/Facebook

Hrvatska košarkaška reprezentacije u utorak (20) protiv Slovenije u Pireju igra prvu utakmicu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru, u središtu pozornosti je naravno Luka Dončić:

- Odradili smo dva treninga ovdje u Pireju, a iza mene je prijateljska utakmica u Stožicama s Brazilom pa se polako privikavam na povratak u europske utakmice. Postoje neke razlike, drugačija je lopta, crta tri poena je bliža, a i određena pravila su drugačija, kazao je najbolji strijelac regularne sezone NBA lige.

- Svi znamo zbog čega smo došli u Pirej, ovo su utakmice za plasman na Olimpijske igre, ništa drugo nas neće zadovoljiti. Prvi zadatak neće biti lagan, jer Hrvatska ima nekoliko odličnih pojedinaca koje dobro poznajemo. Mario Hezonja iz Real Madrida, Dario Šarić i Ivica Zubac iz NBA su njihovo glavno oružje. Ključno će biti zaustaviti spomenuti trojac, ali ne smijemo zaboraviti ni na ostale hrvatske igrače, jer svaka utakmica je važna, rekao je Dončić.

Samo prvoplasirana reprezentacija na turniru izborit će nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Sjećam se utakmice iz Kaunasa u kvalifikacijama za prethodne Olimpijske igre. Igrali smo pred prepunom dvoranom protiv Litvanaca i pobijedili. Bilo bi lijepo ponoviti isto u ovoj dvorani pred glasnom grčkom publikom. Ali do tada je pred nama dugačak put. Moramo razmišljati o prvim utakmicama, prvo o Hrvatskoj, potom o Novom Zelandu, a onda ćemo vidjeti, ističe Dončić.

Slovenija će u Pireju igrati s osam igrača koji su igrali u Kaunasu. Uz Mihu Cerkvenika, Leona Stergara i Luku Ščuku, novak je naturalizirani Amerikanac Josh Nebo koji je zamijenio Mikea Tobeya:

- Još jednom se zahvaljujem Mikeu na svemu što je napravio za slovensku reprezentaciju. S njim smo se plasirali na Olimpijske igre. Josh je također sjajan dečko koji se brzo uklopio u momčad i sustav rada. Atmosfera u ekipi je odlična, družimo se, a prije svega jedva čekamo da pokažemo svoju snagu, kazao je Dončić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.