Josip Sesar: Joshu Nebu su dali putovnicu zbog lakše suradnje s Lukom Dončićem

Utorak, 02. srpnja 2024. 08:42 Napisao/la  SC
Josip Sesar
Josip Sesar

Josip Sesar najavio je utakmicu protiv Slovenije, hrvatska košarkaška reprezentacija u utorak igra prvu utakmicu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju:

- Normalno je da najveći interes izaziva Luka Dončić, koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, međutim tu je i Prepelič, tu je Josh Nebo, tu su i Dragič, Čančar, Murić... To su sve igrači visoke kvalitete i moramo se pobrinuti da se oni ne razigraju. Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta. Ključ će biti u timskoj obrani, ne smijemo dozvoliti Prepeliču koji je sjajan šuter da se razigra. Ne smijemo dozvoliti da oni rade ono što žele, ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni. Pripremili smo neke taktičke varijante i detalje obrane i alternativne obrane, još ćemo dodatno napraviti video analizu njihovih dosadašnjih susreta i, nadam se, spremni dočekati utakmicu, kaže Sesar za stranicu HKS-a

- Josh Nebo (naturalizirani Amerikanac, op.a.) već je igrao Euroligu, znamo način na koji igra. Različit je od njihovog dosadašnjeg Amerikanca Tobeya, koji se više nakon picka okreće prema van. Nebo igra više pod košem i tu se moramo pripremiti. Bitno je da na našoj utakmici ne profunkcionira ta osovina između Dončića i Neba, jer je očigledno da su mu dali putovnicu zbog lakše suradnje s Lukom Dončićem, ističe Sesar.

Olimpijski kvalifikacijski turniri igraju se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku.

Hrvatska nastupa na turniru u Grčkoj u Skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, skupina se križa sa Skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika.

Raspored utakmica (tv prijenosi na Sport klubu i RTL2)

2. srpnja: Slovenija – Hrvatska (20)
3. srpnja: Hrvatska– Novi Zeland (16.30)
6. srpnja – polufinalne utakmice
7. srpnja – finale

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.