Izbornik Josip Sesar objavio popis igrača uoči kvalifikacija za OI

Srijeda, 05. lipnja 2024. 15:44 Napisao/la  SC
Josip Sesar
Josip Sesar Foto: HKS

HKS je objavio sljedeću vijest:

Pobjedom u finalnoj utakmici Olimpijskog prekvalifikacijskog turnira pred 15.000 turskih navijača prošlog ljeta u Istanbulu, muška košarkaška reprezentacija Hrvatske održala je snove o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu.

Reprezentaciju od 2. do 7. srpnja očekuje Olimpijski kvalifikacijski turnir u grčkom Pireju, a okupljanje je na rasporedu već idućeg ponedjeljka, 10. lipnja u Zagrebu.

Izbornik Josip Sesar danas je objavio popis 17 igrača pozvanih na pripreme.

- Radi se o igračima koji su se u ovom trenutku spremni staviti na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji i koji imaju veliku želju svojim radom pridonijeti nacionalnoj vrsti. U ponedjeljak predvečer se okupljamo u Zagrebu, a nakon šest dana odlazimo u Opatiju gdje će nam biti baza i gdje ćemo odigrati i pripremni turnir s reprezentacijama Poljske i Brazila. U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu participirati u treninzima do 17. lipnja, objasnio je izbornik i dodao:

- Mogu reći da se cijeli moj stožer i ja radujemo pripremama, svi igrači na popisu su spremni i jedva čekaju početak. Znamo da neće biti lako, no rad u reprezentaciji Hrvatske uvijek ima posebno mjesto u srcu, povezuje i donosi dodatnu snagu.”

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatska je izvukla turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Raspored utakmica na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Grčkoj.

2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
3. srpnja u 16:30 Hrvatska – Novi Zeland
6. srpnja – polufinalne utakmice
7. srpnja – finale

Evo igrača:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.