Izbornik Damir Mulaomerović najavio odlazak nakon Eurobasketa

Nedjelja, 11. rujna 2022. 17:54 Napisao/la  SC

Mijenjali smo čuvare na njemu, ali nije pomoglo. Preuzimali smo ga, a on je kreirao i šutove za druge igrače, kaže Mulaomerović o Markkanenu

Damir Mulaomerović
Damir Mulaomerović

Hrvatski košarkaši ispali su u osmini finala EuroBasketa u Berlinu nakon poraza od Finske (86:94), prema svemu sudeći završilo je još jedno poglavlje hrvatske košarke:

- Ovo je vjerojatno moja zadnja utakmica na klupi reprezentacije, kazao je nakon utakmice Damir Mulaomerović.

Izbornik na odlasku ovako je prokomentirao utakmicu u kojoj hrvatska momčad nije imala obranu za Laurija Markkanena, koji je postigao čak 43 poena.

- Markkanen je ušao u utakmicu s nekoliko lakih koševa i kasnije ga je bilo nemoguće zaustaviti. Mijenjali smo čuvare na njemu, ali nije pomoglo. Preuzimali smo ga, a on je kreirao i šutove za druge igrače. Nisam mogao staviti Zubca da ga čuva, jer je bio ozlijeđen i zato ga nisam mogao koristiti koliko sam htio. Usto je i Salin pogodio nekoliko trica. Nismo igrali obranu kako smo htjeli. Znali smo kako Finska igra i nismo ih uspjeli zaustaviti. Nije to odlučilo pobjednika, ali bilo je nekoliko čudnih sudačkih odluka u ključnim trenucima, kazao je Mulaomerović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.