HRVATSKA PROTIV GRČKE Ivica Zubac: Antetokounmpoa uvijek ja čuvam kada igramo međusobno! Oboje igramo fizički dosta agresivno, jedva čekam utakmicu!

Nedjelja, 07. srpnja 2024. 09:28 Napisao/la  SC

Hrvatska i Grčka  u nedjelju (20) igraju finalnu utakmicu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru

Ivica Zubac: Antetokounmpoa uvijek ja čuvam kada igramo međusobno! Oboje igramo fizički dosta agresivno, jedva čekam utakmicu!

Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju (20) protiv Grčke igra finalnu utakmicu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju, u polufinalu Hrvatska je pobijedila (80:77) Dominikansku Republiku u neizvjesnoj završnici, Duarte je promašio šut za produžetke:

- Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. To su utakmice u kojima nemaš pravo na grešku ako želiš ići dalje. Mislim da smo u obrani igrali jako dobro i da smo protivnika iznenadili načinom obrane, no u drugom poluvremenu je došlo do zamora pa smo izgubili neke defanzivne pozicije. U napadu smo dobro igrali i zabili 80 poena, a nismo imali dobar šuterski dan. Najbitnija je pobjeda, ne mislim da je bilo lijepo i znam da je utakmica kidala živce navijačima što je razumljivo, no nadam se da smo ih obradovali pobjedom, prenosi stranica HKS-a izjavu izbornika Josipa Sesara.

Hoće li biti dovoljno vremena za pripremu protiv Grčke?

- Malo je vremena za pripremu za finale, ali više je od posljednjeg puta, između Slovenije i Novog Zelanda. Ujutro ćemo imati lagani trening u dvorani da prođemo akcije koje Grčka igra i nakon popodnevnog odmora idemo hrabro protiv Grčke. I oni su u sutobu igrali utakmicu, imali su možda dva-tri sata odmora više, no neće ni njima biti lagano. Grčka reprezentacija je izuzetno jaka. Tu je devet euroligaških igrača iz Panathinaikosa i Olympiakosa, tu je NBA super star, još dva igrača igraju Eurokup – sve u svemu jako dobro složena i vođena reprezentacija. Neće nam biti lako, ovdje će biti 14, 15 tisuća ljudi i oni su favoriti, no smatram da imamo i mi svoje adute. Moramo se dobro pripremiti, pametno odigrati i što duže ostati u egalu ne bi li došli u poziciju da iznenadimo, poručio je Sesar.

Ivica Zubac (25p, 9s) je bio najbolji igrač utakmice protiv Dominikanske Republike:

- Pripremit ćemo se za Grčku što bolje možemo, bit ćemo bolji i ja se nadam da ćemo imati šanse za pobjedu. Vjerujem da možemo puno bolje, moramo puno bolje ako želimo na Olimpijske igre. Sposobni smo to napraviti, pokazali smo to, smatra Zubac.

Zubac je ovak odgovorio na pitanje kako se obraniti od Giannisa Antetokounmpoa:

- Čuvam ga u NBA-u cijelu karijeru, uvijek ga ja čuvam kada igramo međusobno. Treba biti spreman na kontakt, on će uvijek prvi inicirati kontakt i doći k tebi. Treba uzimati što bolje šuteve i ne gubiti lopte da nam ne trče u leđa, a ako se to dogodi treba napraviti zid da on ne vidi nigdje rupu za prolaz. Oboje igramo fizički dosta agresivno i jedva čekam utakmicu, poručio je Zubac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.