Hrvatski košarkaški nadmoćnom igrom uvjerljivo pobijedili Sloveniju

Utorak, 02. srpnja 2024. 21:17 Napisao/la  SC

Nešto se čudno događa sa sportom: Slovenija je bila uspješnija od Hrvatske u nogometu na EP-u u Njemačkoj, Hrvatska je bila još bolja u košarci od Slovenije u Pireju

Luka Dončić i Dario Šarić
Luka Dončić i Dario Šarić

Olimpijski kvalifikacijski turnir - 1. kolo

SLOVENIJA - HRVATSKA 92:108 (16:31, 25:23, 27:39, 24:15)

Hrvatska je uvjerljivo pobijedila Sloveniju u prvoj utakmici na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru, koji se igra u pirejskoj dvorani Mira i prijateljstva.

Nešto se čudno događa sa sportom u susjednim državama: Slovenija je bila uspješnija u nogometu od Hrvatske na EP-u u Njemačkoj, Hrvatska je bila još bolja u košarci od Slovenije u Pireju.

Pobjeda je iznenađenje za one koji nisu gledali utakmicu, koja je od početka do kraja bila jednosmjerna kao što se kolokvijalno opisuje apsolutna nadmoć jedne momčadi.

Hrvatska momčad predvođena Darijom Šarićem prije svega energetski je izgledala na puno višoj razini od slovenske, Šarić je imao veći utjecaj na sadržaj igre hrvatske reprezentacije od triple-double učinka (19p, 10s, 10a).

Obrana je kao i obično u košarci iznijela najveći teret rezultatski nestvarno uvjerljive pobjede, koju su Slovenci ublažili u opuštenoj završnici utakmice.

Svakako treba istaknuti raznovrsnu i strpljivu igru u napadu, posebice je izgledao impresivno brzi protok lopte u prvoj četvrtini, kada je ostvarena presudna prednost.

Samo dvije trice ubacila je slovenska reprezentacija (Prepelić, Dragić) do odmora (12%), Luka Dončić (ni)je gađao trice 0:7 u prvom dijelu utakmice.

S takvim Dončićem u nastavku utakmice Slovenija nije imala nikakve šanse protiv raspoložene hrvatske momčadi.

Ivica Zubac apsolutno je dominirao pod koševima, morao je uzeti nešto duži stvaralački predah zbog toga što je bio opterećen osobnim pogrešakama, Hezonja se potpuno podredio momčadi, a najugodnije iznenađenje bio je sjajni Goran Filipović, koji je trice gađao 6/7.

Treba biti realan i istaknuti da je fenomenalnoj igri hrvatske reprezentacije uvelike pridonio anemični, na trenutke nezainteresirani pristup Slovenaca.

I jedan raritet!

Zbog tehničkih problema s pomoćnim semaforom kraj koša utakmica je prekinuta 2:27 minute prije kraja treće četvrtine, prekid je trajao više od pola sata zbog čega su se igrači morali opet zagrijati.

Obje momčadi zagrijavale su se na istom košu dok je Dončić vozio bicikl.

U utorak od 16.30 sati Hrvatska igra protiv Novog Zelanda.

Luka Dončić utakmicu je na kraju ipak završio s triple-doubleom (26p, 11s, 10s), vjerojatno se ne sjeća utakmice u kojoj nije pogodio ni jednu tricu iz 9 pokušaja.

Statistiku slovenske reprezentacije možete vidjeti OVDJE, evo statistike hrvatske reprezentacije:

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.