Hrvatski košarkaši u subotu igraju protiv Dominikanske Republike

Subota, 06. srpnja 2024. 10:01 Napisao/la  SC
Hrvatski košarkaši u subotu igraju protiv Dominikanske Republike

Hrvatska košarkaška reprezentacija u subotu (20) protiv Dominikanske Republike igra polufinalnu utakmicu na Olimpijskom kvlifikacijskom turniru u Pireju:

- Najvažnije je bilo da momci ulove dan odmora, da odmore glave nakon tog poraza koji nam je stvarno teško pao. Poraz ipak nije utjecao na rezultat, a i da se drugačije završila utakmica između Novog Zelanda i Slovenije, to ne bi bio problem, jer smo mi već prvi dan osigurali polufinale što nam je bio prvi cilj. Ipak, naravno da je lakše krenuti s prve pozicije, kazao je izbornik Josip Sesar.

- Dominikanska Republika je dobra atletska momčad, koja se uglavnom bazira na igri bekova. Ne treba zanemariti ni igrače na visokim pozicijama, a prije svega Duartea koji igra u Sacramento Kingsima. Bit će to zanimljiva utakmica, oni su u radnom dijelu izuzetno dobri i prije svega ćemo na tome morati poraditi. Ne smijemo im dozvoliti trčanje, ni njihov ritam utakmice, nego u toj defanzivnoj tranziciji loviti čovjeka i zatvarati im lagani put u reket prema košu, kazao je Sesar.

Prva polufinala utakmica između Grčke i Slovenije igrao se od 16:30, finale se igra u nedjelju, samo pobjednik putuje na OI.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.