Hrvatski košarkaši porazom u Varaždinu izgubili šanse za plasman na SP u Kini

Petak, 22. veljače 2019. 23:38 Napisao/la  SC
Hrvatski košarkaši porazom u Varaždinu izgubili šanse za plasman na SP u Kini

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je šanse za plasman na SP-u Kini porazom (69:77) od Poljske u Varaždinu.

Hrvatska je na poluvrijeme otišla s četiri poena viška (36:32), a Poljaci su na otvaranju treće četvrtine serijom 12:4 okrenule rezultat u svoju korist.

Hrvatska je minutu i pol prije isteka treće dionice došla do šest koševa prednosti (59:53). Međutim, Poljaci ponovo preokreću rezultat.

U posljednjoj dionici igralo se izjednačeno, četiri minute prije kraja bilo je 67:67, a onda Poljaci postižu četiri uzastopna poena čime je utakmica riješena.

Goste je do pobjede predvodio Mateusz Ponitka s 20 koševa i osam skokova, A.J. Slaughter dodao je 15 poena, a Michal Sokolowski 12 koševa i šest skokova.

Toni Katić bio je uvjerljivo najbolji kod Hrvatske s 21 poenom, po deset koševa dodali su Miro Bilan (osam skokova) i Hrvoje Perić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.