Hrvatski košarkaši nakon poraza od BiH zauzeli posljednje mjesto na Adecco kupu

Nedjelja, 05. kolovoza 2012. 23:11 Napisao/la  SC

Treće kolo: Hrvatska - BiH 68:78. Izabranici Jasmina Repeše u tri su ogleda upisali isto toliko poraza i zauzeli posljednje mjesto na turniru

Hrvatski košarkaši zauzeli su posljednje mjesto na Adecco kupu, koji je u Ljubljani okupio četiri reprezentacije iz bivše Jugoslavije. Izabranici Jasmina Repeše u tri su ogleda upisali isto toliko poraza. Nakon Srbije i Slovenije, Hrvatskoj je "mjeru uzela" i BiH selekcija koja je slavila rezultatom 78:68.

Hrvatska je odlično otvorila susret i povela s 8:0. No, uslijedio je pad u igri pa se BiH reprezentacija do odlaska na odmor primakla na samo dva koša zaostatka (31:29). U posljednjoj četvrtini Kikanović je dvije minute prije kraja s pet vezanih koševa odveo BiH na 12 koševa prednosti (64:76) i odlučio dvoboj u dvorani Stožice. U redovima hrvatske reprezentacije najefikasniji je bio Damir Markota s 15 koševa, dok su Ukić i Pilepić imali po deset koševa.

Naslov pobjednika pripao je Srbiji koja je u odlučujućem susretu pobjedila domaćina Sloveniju 80:75 i tako sa sve tri pobjede obranila prošlogodišnji naslov.