Dva Hrvata u NBA ligi: Bojan Bogdanović iz turskog Fenerbahcea prešao u Brooklyn Netse

Utorak, 08. srpnja 2014. 12:32 Napisao/la  SC

Bogdanović će se u Netsima priključiti bosanskoercegovačkom košarkašu Mirzi Teletoviću, ali i velikanima poput Kevina Garnetta i Joea Johnsona, a službena potvrda transfera uslijedit će nakon 10. srpnja

Nakon što je Hrvatska imala predstavnika na NBA draftu, još će barem dvojica u istoj zaigrati. Dario Šarić dogovorio je da će sljedeće dvije sezone igrati u turskom Anadolu Efesu do prelaska u redove Philadelphia 76ersa, a angažman u Europi onim u Americi zamijenit će Damjan Rudež i Bojan Bogdanović. Prvi je već sve dogovorio s Indiana Pacersima, a stigla je potvrda da će Bogdanović nastupati za Brooklyn. 

Trofejni trener Željko Obradović više ne računa na njegove usluge u Fenerbahceu, a ni Bogdanoviću se u Turskoj nije ostajalo, posebice nakon dolaska njegova preizmenjaka Bogdana iz beogradskog Partizana. Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije na lanjskom Europskom prvenstvu u Sloveniji u Brooklynu bi trebao igrati dvije sezone, a uključiti se može i opcija produljenja na još jednu. Godišnja plaća trebala bi mu biti nešto veća od tri milijuna dolara. 

Bogdanović će se u Netsima priključiti bosanskoercegovačkom košarkašu Mirzi Teletoviću, ali i velikanima poput Kevina Garnetta i Joea Johnsona, a službena potvrda transfera uslijedit će nakon 10. srpnja, kako vele iz Brooklyna.