Ivan Rakitić: I Španjolci su samo ljudi, možemo ih "zavezati" ali moramo iskoristiti šanse

Subota, 16. lipnja 2012. 14:14 Napisao/la  SC

Može se zavezati Španjolce. Talijani su uspjeli, Švicarci su ih tukli na SP-u. I oni su samo ljudi, ali moraš iskoristiti šanse koje nam se pruže, smatra veznjak "kockastih" i Seville

Do ogleda sa Španjolskom ostao je samo jedan dan, a to se osjeti i u redovima hrvatske nogometne reprezentacije, koja je potpuno okrenuta dvoboju s aktualnim europskim i svjetskim prvacima. Najbolji poznavatelj "furije" definitivno je Ivan Rakitić, kojemu nije dugo trebalo da postane ljubimac navijača Seville.

- Svjesni smo da će Španjolci imati posjed lopte, mi moramo biti agresivni i da ne uđu prelako u našu polovicu. Vezni red mora biti spreman, zatvarati prostor. Vidjeli smo kako su ih Talijani dobro držali. Moramo biti pravi i ako to možemo, vjerujem da će biti dobro. Spremni smo. Igrači Španjolske godinama tuku ovakav ritam, iako imaju 70-ak utakmica u nogama, oni znaju kako se spremiti za ovakve utakmice. Xavi ili Iniesta, tko je opasniji? Pa to su možda najbolji igrači svijeta. Kad jedan zakaže, drugi vodi. Oni imaju 23 sjajna igrača, mogu postaviti dvije ekipe koje se mogu tući za naslov prvaka Europe, smatra Rakitić.

{jb_blackbox-right}Jelavić: Siguran sam da nas se Španjolci boje
Napad je zasad na visini, hoće li tako biti i protiv Španjolaca najbolje zna Nikica Jelavić.
- Drago mi je što ću igrati protiv njih da vidim gdje sam. Moramo se postaviti, siguran sam da se i oni nas boje. Ne zamaramo se pričama o najmještanju, ne zanimaju nas talijanske priče i igrice. Odigrat ćemo utakmicu kao svaku drugu, moramo ići na tri boda kao i uvijek, smatra napadač "kockastih".{/jb_blackbox-right}

Hrvatska je protiv Italije pokazala dva potpuno različita lica. Hoće li igra iz drugog poluvremena protiv "azzurra" biti dovoljna za iznenađenjem nad jednim od najvećih favorita kontinentalne smotre?

- Može se zavezati Španjolce. Talijani su uspjeli, Švicarci su ih tukli na SP-u. I oni su samo ljudi, ali moraš iskoristiti šanse koje nam se pruže. Na nama je, ako stvorimo šanse - moramo ih iskoristiti. Čeka nas teška, ali prava utakmica, no najvažnije je da mi imamo sve u svojim nogama. Morat ćemo puno raditi protiv lopte, oni su stvorili tiki-taku, zaključit će veznjak "kockastih" i Seville.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.