Službeno utvrđeno, Max Mosley izvršio samoubojstvo

Srijeda, 30. ožujka 2022. 15:51 Napisao/la  SC
Max Mosley
Max Mosley

Max Mosley izvršio je 2021. godine samoubojstvo.

Engleski sud objavio je službeni nalaz istrage smrti 81-godišnjega predsjednika FIA-e, Mosley je odlučio sebi oduzeti život kada je saznao da se nalazi u terminalnoj fazi neizlječive bolesti.

Sud je utvrdio da je Mosley planirao svoju smrt, uživajući u posljednjem obroku sa svojom suprugom, ostavio je poruku o samoubojstvu o čemu je obavijestio svog osobnog asistenta dan prije nego što se ubio,  23. svibnja 2021. godine.

U poruci je napisao "ne ulazite, zovite policiju", poruku je ostavio pored vrata spavaće sobe

Još jedna bilješka bila je jedva čitljiva zbog velike količine krvi, glasila je "Nisam imao izbora".

Max Mosley rođen je 13. travnja 1940. u Londonu.

Njegov životni put odredio je njegov otac, Sir Oswald Mosley bio je vođa fašističke stranke u Engleskoj, prijatelj Hitlera i Goebbelsa.

Mosley je diplomirao pravo, njegova vozačka karijera trajala je kratko.

Najveći je uspjeh postigao u tužnoj utrci Formule 2 na stazi Hockenheim, u kojoj je poginuo Jim Clark, utrku je završio na 10. mjestu.

U automobilizmu je pronašao izlaz iz očeve sjene, osnovao je tvrtku March koju je napustio 1977. godine, ali je ostao vezan za Formulu 1 i Berniea Ecclestonea, postao je njegov prvi suradnik na čelu udruženja konstruktora.

Kasnije se vratio u svijet utrka, da bi 1991. godine postao predsjednik FIA-e, brzo se prometnuo u najuspješnijega predsjednika.

Odstupio je 2009. godine, za nasljednika je izabran Jean Todt, koji je dugo bio Mosleyev blizak suradnik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.