TREĆA ŽRTVA RELIJA DAKAR

Thomas Bougrin poginuo u sudaru s automobilom

Petak, 11. siječnja 2013. 19:34 Napisao/la  SC

Na francuskog motociklistu naletio policijski automobil koji je vozio u suprotnom pravcu

 

Ovogodišnje izdanje Relija Dakar uzelo je svoju prvu žrtvu među natjecateljima. Njegovo je ime Thomas Bougrin, a riječ je o francuskom motociklistu koji je preminuo u dobi od 25 godina.

Prema izvješću organizatora relija do tragedije je došlo nakon sudara s policijskim automobilom.  Bourgin je u petak putovao od Calame na čileanskoj strani Anda na početak sedme etape čiji je start bio u Argentini, kada je na njega naletio policijski automobil koji je vozio u suprotnom pravcu.

Nažalost, unatoč brzoj liječničkoj intervenciji mladom motociklistu nije bilo pomoći. Detalji ove nesreće još uvijek se istražuju, potvrdili su organizatori relija. Bourginu je ovo bio prvi nastup na Reliju Dakar, a u trenutku pogibije zauzimao je 68. mjesto ukupnog poretka.

Ovo je treća smrt na ovogodišnjem izdanju pustinjskog relija. Prethodno su smrtno stradala dva gledatelja u sudaru tri automobila u svojstvu pratnje natjecatelja, a koji se dogodio tijekom pete etape u Peruu, blizu granice sa Čileom.

U 34 godine održavanja relija Dakar poginulo je 60 osoba, od toga njih 20 su bili gledatelji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.