Reli Dakar: Francuz Sebastian Loeb najbrži u četvrtoj etapi

Srijeda, 04. siječnja 2023. 19:21 Napisao/la  Kristian Sirotich
Sebastian Loeb
Sebastian Loeb

Francuz Sébastien Loeb i njegov Prodrive pobijedio je u četvrtoj etapi Relija Dakar oko Haila na sjeveru Saudijske Arabije u kategoriji automobila, dok je Španjolac Joan Barreda pobjednik kod motociklista.

Iako tek 28. mjestu s zaostatkom od sat i pol, Loeb se oporavio i pobijedio sunarodnjaka petera Peterhansela (Audi) za 13 sekundi, čime je spriječio da Peterhansel, kojeg zovu "Monsieur Dakar", osvoji svoju 50. etapnu pobjedu.

U privremenom generalnom plasmanu Toyota zauzima prva dva mjesta - u vodstvu je Katarac i branitelj naslova Nasser Al-Attiyah sa 18 minuta i 18 sekundi ispred momčadskog kolege Saudijca Yazeeda Al-Rajhija.

Hibridni Audiji zauzimaju treće i četvrto mjesto, sa Stéphaneom Peterhanselom (+18 minuta i 52 sekunde) i Carlosom Sainzom (+32 minute i 55 sekundi).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.