Rally Poreč 2017: Na 18. rođendan organizator primio 53 prijave posada iz pet zemalja

Ponedjeljak, 30. listopada 2017. 21:19 Napisao/la  SC
Nadia Štifanić Dobrilović i Edi Milokanović
Nadia Štifanić Dobrilović i Edi Milokanović Foto: Miroslav Krpan




Svi putovi u petak, 3. studenog, vode u Poreč na tradicionalni 18. Rally Poreč 2017., a dokaz tomu su jumbo plakati na svim prilazima hrvatskoj turističkoj meki koja ovom manifestacijom formalno ulazi u posezonu i zimske programe, iako njegovim ulicama još uvijek šeću brojni turisti u kratkim rukavima pod već postavljenim novogodišnjim iluminacijskim ukrasima.

Ovogodišnje izdanje, kojim se obilježava 18. rođendan ove manifestacije, ujedno punoljetnost, u sjedištu glavnog pokrovitelja Grada Poreča novinarima su predstavili dogradonačelnica Poreča Nadija Štifanić-Dobrilović i predsjednik Organizacijskog odbora Edi Milokanović.

Organizator rallyja, kojim se zaključuje ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske, Autoklub „Poreč Motorsport“ primio je 53 prijave posada iz pet zemalja, najviše 29 iz Hrvatske, potom Italije, Slovenije, Mađarske, te jedne iz dalekog Tajvana.

- Gradu Poreču čast je biti domaćinom ove manifestacije koja je stekla svoj renome i kojom se ulazi u zimski period, ne i san, jer se takvim programima oplamenjuje zimska sezone uobičajene ljetne turističke destinacije. Drago nam je da organizator u svim pogledima posvećuje dužnu pažnju prvenstveno sigurnosti svim sudionicima i gledateljima, a s obzirom da se odvija dijelom i u redovnom prometu na širem području porečkog zaleđa prema unutrašnjosti Istre, sigurnost u prometu značajan je faktor i za sve druge sudionike. Dio prometnica u petak i subotu bit će namijenjen samo za rally, stoga pozivam sve žitelje i posjetitelje na puno razumijevanje i poštivanje svih upozorenja, a da ljubitelji brzina istovremeno uživaju u sportskom spektaklu, istakla je Štifanić-Dobrilović.

Ovogodišnji rally svojevrsna je preslika prošlogodišnjeg, pa agilni organizator manifestacije Edi Milokanović ističe.

- Pokazalo se dobrim prošlogodišnji odabir itinerera duljine više od 270 km i svih brzinskih ispita, pa ono što je dobro ne treba mijenjati. Uobičajeno krećemo sa brzincem u najljepšoj istarskoj uvali nadomak Tara, potom noćnim progom brzincem na centralnom porečkom Gradskom parkiralištu koji se vozi dva puta. Sutradan sudionike očekuju četiri nove dionice, znane u miljeu oktanskih zaljubljenika, a to su Sv. Ivan-Tinjan, Červari-Kanfanar, Mugeba-Radmani i Žbandaj-Vržnaveri, kada se vozi ukupno devet brzinskih ispita. Pobjedničku posadu dočekat ćemo na Gradskom parkiralištu u 18,30 sati u subotu 4. studenog.

Sudionici rallyja stižu u Poreč već sredinom tjedna, a do petka će upoznavati dionice kojima voze.

Uoči službenog starta u petak (15,15 sati) moći će isprobati i trkaće automobile na Shakedownu, koji se vozi u kraćoj verziji tarskog brzinca u vremenu od 12.30 do 14.30 sati.

Favorit natjecanja je najtrofejniji hrvatski rally as Zagrepčanin Juraj Šebalj, član AKK Sveta Nedelja koji je u Poreču pobjeđivao već osam puta, a priliku za deveti trijumf tražit će u vrhunskom „Hyundai i20 R5“ s mladim suvozačem Karlog Golubom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.