Juraj Šebalj pobjednik 23. INA Rallyja Poreč, sudjelovale 41 posade iz pet zemalja

Ponedjeljak, 03. listopada 2022. 09:36 Napisao/la  SC
Juraj Šebalj pobjednik  23. INA Rallyja Poreč, sudjelovale  41 posade iz pet zemalja

Juraj Šebalj pobjednik je 23. INA Rallyja Poreč, šestog natjecanja sezone Prvenstva Hrvatske.

Do slavlja je stigao sa suvozačem Marijanom Stublićem u Toyoti Yaris GR ostvarivši najbolja vremena na pet od deset brzinskih ispita.

Drugi su bili Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics u Hyundaiju i20 R5, a treći otac i kćer Claudio i Lisa De Cecco iz Italije, također u Hyundaiju i20 R5.

Već prvog, kišovitog dana natjecanja Šebalj je preuzeo vodstvo koje je do kraja natjecanja povećao i na kraju slavio jubilarni deseti put na Rallyju Poreč sa 16,7 sekundi prednosti ispred Kovacsa.

Drugog dana vozilo se po suhom vremenu, a De Cecco je napao drugu poziciju.

Na završna tri brzinska ispita bio je brži od Kovacsa, no na kraju mu je ipak nedostajala 2,1 sekunda te se morao zadovoljiti trećim mjestom.

Velika borba vodila se u domaćem prvenstvu. Na kraju je drugi iza Šebalja bio Viliam Prodan u Renaultu Cliu Rally4.

Tijekom natjecanja izmjenjivao se na tom mjestu s Nenadom Lončarićem koji je nastupio u Subaru Imprezi STI.

Odmah do njih plasirao se Janos Szilagyi u Peugeotu 208 Rally4.

U borbi za vrh do sedmog brzinskog ispita bio je i Alfred Kramer mlađi, no tada je sa svojim Peugeotom 208 Rally4 pogriješio i zadržao se na brzinskom ispitu dvije minute dulje od konkurencije što do kraja više nije uspio nadoknaditi i morao se zadovoljiti 15. mjestom ukupnog poretka, odnosno osmim u poretku Prvenstva Hrvatske.

Tomas Hrvatin u Renaultu Clio RS pobijedio je u klasi 3, dok je u klasi 4 Vjekoslav Čičko u Renaultu Clio Rally5 iskoristio odustajanje Marsela Katića te stigao do prve pobjede karijere u disciplini autorally.

U preostalim klasama dominacija istarskih posada – Denis Močibob u Hondi Civic Type R slavio je u klasi S2, a Lari Matošević u Peugeotu 106 1.3 rallye u klasi S3.

Rally Poreč ugostio je 41 posadu iz pet zemalja te je još jednom poslužio kao sjajan produžetak turističke sezone na istarskom poluotoku.

Posade su kući uz trofeje ponijele i uspomene na prekrasne krajolike kojima je prolazila trasa natjecanja.

Brzinski ispiti bili su dugačku ukupno 95,68 km, a cjelokupni itinerer protezao se na 243,79 km.

U Prvenstvu Hrvatske vozit će se još jedno natjecanje, 1. Čavle Rally Challenge koji je na rasporedu 11. i 12. studenog.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.